Kallio-Berghäll – toiminta

Toimikausi 2022-2023 on alkanut perinteisesti vitjojen vaihdolla.

IW Helsinki Kallio-Berghäll klubin aloituskokous pidettiin 22.8.2022 Suomalaisella klubilla käymällä läpi edellisen vuoden keskeiset toiminnan ja talouden asiat. Presidentti Tuula Karhumäki luovutti vitjat seuraajalleen iloisin mielin sillä vastuullinen ja sitkeä työ Inner Wheelin hyväksi jatkuu klubissamme varmoissa käsissä yhdessä koko naisverkostomme, jäsenten, hallituksen ja ystävyysklubien kanssa. Kokouksemme jatkui uuden presidenttimme Ann-Marie Turtiaisen johdolla toiminta- ja taloussuunnitelman ja tulevien tapahtumien parissa. Me kurkotamme korkealle ja teemme ihmeitä!

Toimikausi 2021-2022 päättyy 13.6.2022 yhteiseen klubitapahtumaan Hiljaisella taiteilijakukkulalla

Aurinkoinen sää suosi meitä IW sisaria, kun kiertelimme Helsingin Hietaniemen taiteilijakukkulalla  ja kuuntelimme mielenkiintoista tarinaa suomalaisten taiteilijoiden elämästä IW sisaremme Aulikki Akaan-Penttilän kertomana. Upean esityksen ja kierroksen jälkeen tutustuimme Avustajakoira ry:n puheenjohtaja Pauli Ritolan johdolla avustajakoiriin. Saimme todeta, miten tärkeän päivittäisen avun ja turvan koirat antavat avustettavalleen niin fyysisesti kuin henkisestikin.
Lopuksi nautimme maittavasta ruoasta ja yhdessäolosta Perhon ravintolassa. Kiitos kuluneesta toimintakaudesta ja hyvää kesää kaikille! Toivottelee presidentti Tuula Karhumäki ja koko hallituksen väki!

Klubikokous 9.5.2022

Klubikokouksessa esiintyi toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engart Juha Nurminen säätiöstä. Hän kertoi esityksessään Itämeren pelastamisesta ja siihen liittyvistä haasteista. Konkreettisten hanketöiden ohella, säätiö haluaa auttaa yhteiskuntaa ja ihmisiä toimimaan Itämeren parhaaksi. Esityksen jälkeen juhlistimme Pirkko Louhikkoa hänen 95 vuotis-päivänään ja nautimme yhdessäolosta. Arpajaiset toivat hetkellistä jännitystä tilaisuuteen. Kesäkassi löysi onnellisen voittajan.

Kuva:TK

Strategiapäivä Ravintola Talin kartanossa

Klubin nykyiset ja tulevat hallituksen jäsenet kokoontuivat viettämään yhteistä strategiailtapäivää 27.4.2022. Aluksi tutustuttiin toisiimme ja nautittiin buffeelounas.
Iltapäivän tavoitteena oli laatia toimintasuunnitelmaa tulevalle kaudelle ja miettiä hyväntekeväisyyskohteita ja toimintamalleja hyväntekeväisyysvarojen keräämiseksi. Edelleen klubin sydäntä lähellä ovat avustajakoirien hankintaan ja koulutukseen osallistuminen. Lisäksi päivien aikana pohdimme hallituksen jäsenten tehtäviä ja niiden jatkuvuuden varmistamista. Myös uusien jäsenten hankinta oli agendalla. (kuvat /Karhumäki)

Kallio-Berghäll klubilta merkittävä lahjoitus

5000 euron lahjoituksen vastaanotti FinFami Uusimaa ry:n toiminnanjohtaja Leif Berg. Lahjoitus käytetään lukio- ja yliopisto ikäisten nuorten mielenterveyden edistämiseen järjestämällä kaksi minäkuvakurssia nuorille. Millainen minä olen? Käsitys omasta itsestä ja suhteesta ympäröivään maailmaan kehittyy ja muuttuu koko elämän ajan, kun ihminen saa vuorovaikutuksessa muilta palautetta omasta toiminnastaan. Minäkuva voi olla toisinaan kielteinenkin tai vääristynyt, monista eri syistä (esim. vaikea elämän tilanne, erilaiset kriisit, uhat). Myönteinen minäkuva antaa eväät suhtautua elämään avoimesti ja rohkeasti.

Klubikokous 14.3.2022

Klubikokouksessa meillä oli ilo saada kuulla kasvatuspsykologian prosfessori Niina Junttilan esitys yksinäisyydestä ja ostraktismista yhteisöllisyyteen. Yksinäisyys on negatiivinen psyykkinen olotila, jossa ihminen kokee ahdistusta määrällisesti tai laadullisesti puutteellisista ihmissuhteista Yksinäisyys vrt. yksin oleminen. Yksinäisyys on suhteellisen riippumaton todellisista sosiaalisista verkostoista ja fyysisistä välimatkoista. Yksinäisyys on kokemuksena aina epämiellyttävä ja ahdistava toteaa Junttila esityksessään. Hän jatkaa- Ostrakismi on sulkemista ulkopuoliseksi, tekemistä näkymättömäksi, kuulumattomaksi ja merkityksettömäksi. Ostrakismi on huomaamatonta verrattuna fyysiseen tai verbaaliseen väkivaltaan, mutta sen vaikutukset voivat olla jopa voimakkaampia.

Niina Junttilan tutkimuksen keskiössä ovat lasten, nuorten ja perheiden psykososiaalinen hyvinvointi, sukupolvittaiset siirtymät sekä palvelujärjestelmätarpeet. Erityisesti hän on kiinnostunut lasten, nuorten ja perheiden yksinäisyydestä ja ostrakismista sekä yksilö- että yhteisötason riskitekijänä.

Turun yliopiston kasvatuspsykologian professori Niina Junttilan avulla on etsitty keinoja, miten edetä, jos yksinäisyys vaivaa ” 1. Ole itsellesi armollinen. … 2. Mene ihmisten joukkoon. … 3. Katso silmiin, hymyile, ole läsnä …4. Harrasta. … 5. Hae apua…”

Vaalikokous 14.2.2022

Vaalikokouksessa valittiin toimikaudelle 2022-2023 uudet virkailijat: Presidentti Ann-Marie Turtiainen, varapresidentti Marja Anitta Pehkonen, past presidentti Tuula Karhumäki, rahastonhoitaja Sirkku Rahkola, klubimestari Pirkko Merilampi, jäsenet Karin Sirén, Eija Kult, Pirjo Hakala-Lahtinen, Sirkka Tourunen ja Irma Taavitsainen. Hallitus valtuutettiin päättämään sihteerin tehtävien hoitamisesta vaihtoehtoisesti myös ulkopuolisen vapaaehtoisen toimijan rekrytoimiseksi sekä päättämään verkkosivujen päivittäjän ja arkistovastaavan tehtävien hoitamisesta. Varsinaiseksi toiminnantarkastajaksi valittiin Leena Pöyhönen ja varatoiminnantarkastajaksi Kristina Burmeister. Lisäksi vaalikokous päätti esittää piiri 142 ry:n varapuheenjohtajaksi Tuula Karhumäkeä.

Klubikokous 13.12.2021

Vuoden viimeinen kokous vietettiin jouluisissa ja juhlavissa merkeissä. Meillä oli ilo osoittaa arvostusta kahdelle jäsenellemme Raija Kariolalle ja Pirjo Salakalle myöntämällä heille aktiivikunniajäsenyys. He ovat antanet merkittävän panoksen niin klubillemme hyväntekeväisyys-  kuin muulle toiminnalle sekä koko IW- toiminnalle.
Jäsenhankintamme on ollut aktiivista – ilolla toivotimme tervetulleeksi uudet jäsenemme.  Emerita plastiikkakirurgian professori ja Helsingin kaupungin varavaltuutettu Sirpa Asko-Seljavaara kertoi naisjohtajuudesta ja valtuutetun tehtävästään mielenkiintoisesti ja elävästi. Esityksen jälkeen nautimme maittavan jouluaterian ja toistemme seurasta. Arpajaisilla kasvatimme hyväntekeväisyys rahastoamme. 

Klubikokous 11.10.2021

Tänään saimme kuulla englantilaisen filologian (emerita) professori, Irma Taavitsaisen esityksen siitä mitä “kolmannella kotimaisella” viestitetään? -Englantia suomalaisten arkipäivässä. Miten englantia käytetään kielellisenä resurssina muiden rinnalla. Näemme mainoksia, opasteita, nimikylttejä, luemme pakkaustekstejä, ravintoloiden ruokalistoja, niihin ja niiden kieleen huomiota kiinnittämättä. Tällaisiin teksteihin englanti on asettunut suomen rinnalle itsestään selväksi elementiksi, toteaa Taavitsainen. Silmien ohi vilahtavat päivittäin sellaiset kuin take away, coffee shop, deli, bakery, wellness, fitness center, open, final sale… Miten edistää englannin kielen taitoja niin, että suomalaiset menestyvät kansainvälisessä kilpailussa, mutta samalla säilytämme oman kielen koko sivityskielen kirjon, hän kysyy.

Kuvia klubikokouksesta. Ilolla otimme vastaan uusia jäseniä.

Klubin vuosikokous 13.9.2021

Hallituksen kokouksen jälkeen puheenjohtaja Marja Suomela luotsasi klubimme vuosikokouksen. Kokouksessa päätettiin mm. edellisen toimikauden tilinpäätöksestä, meneillään olevan toimintakauden toimintasuunnitelmasta ja Klubikokous-päivistä sekä muusta ohjelmastamme. Löydät näistä tietoa ohjelma-sivultamme.
Vuosikokouksen jälkeen kuulimme Uudenmaan Järjestöjen sote-muutostuki järjestöasiantuntijan Anu Toijan EJY ry:stä esitystä siitä, miten järjestöt ovat ihmisen tukena sote-Suomessa ja miten järjestöjen roolit ja toimijaverkostot vakiinnutettaisiin hyvinvointialueiden ja kuntien kumppaneina.

Hallitus päätti kokouksessa myöntää aktiivikunniajäsenyyden (Honoured Active Badge  /Honoured Active Membership) kahdelle pitkäaikaiselle jäsenellemme, jotka ovat tehneet huomattavia palveluksia hyväntekeväisyys- ja yhdistystoimintatyössä Inner Wheelille.
Aktiivikunniajäsenyyden saivat Pirjo Salakka ja Raija Kariola.

Annalan huvilan puutarhaan tutustumassa

Klubimme ensimmäisessä tapahtumassa 30.8.2021 oli mukavasti jäseniä ystävineen tutustumassa Annalan huvilan puutarhaan, joka sijaitsee Helsingin syntysijoilla kaupungin toiseksi vanhimmassa puistossa. Hyötykasviyhdistyksen toiminnanjohtajana ja Annalan huvilan ystävät-yhdistyksen puheenjohtajana työskennellyt Anu Ranta kertoi meille huvilan historiasta, muotopuutarhasta käytäväsomisteineen sekä pensas -ja kukkaistutuksineen, maisemapuistosta polkuineen ja nykyisestä toiminnasta. Puutarha kierroksen päätteeksi nautimme pientä purtavaa ja toistemme seurasta.

Vitjojen vaihtokokous

Klubin toimintakausi aloitettiin 19.8. 2021 pastpresidentti Pirjo Hakala-Lahtisen (kuvassa oikealla) johdolla. Vitjojen vaihdon jälkeen presidentti Tuula Karhumäki (kuvassa vasemmalla) jatkoi kokousta kertomalla tulevista suunnitelmista, verkkosivuista ja retkestä Annalan huvilaan. Kokouksessa käsiteltiin lisäksi edellisen toimintakauden tilinpäätöstä ja toimintakertomusta.

Vasemalla Tuula Karhumäki ja oikealla Pirjo Hakala-Lahtinen

Suomen Rally 26.-27.10.2019

Suomen Rallyyn Helsingissä osallistui noin 130 Inner Wheel -sisarta.  Kansallismuseon auditoriossa pidetyn kokouksen järjestelyistä vastasi Inner Wheel Helsinki Kallio-Berghäll klubi ry.

Päivien teema oli Iloitse ikääntymisestä! 

Piirien puheenjohtajat esittäytyivät ja kertoivat piirien toiminnastra.

Kansallinen edustaja ja Kansallisen Neuvoston presidentti Tuula Kareinen toi terveisiä kansainvälisistä Inner Wheel -kokouksista.

Eri alojen huippuasiantuntijat antoivat kuulijoille hyviä ohjeita itsestä huolen pitämisestä.

Asiantuntijaluentojen välillä taukojumpattiin vireyden ylläpitämiseksi

Asiantuntijaluentojen välillä taukojumpattiin vireyden ylläpitämiseksi.

Inner Wheel Rally 2019 iltajuhla Helsinki

Iltajuhlapaikka oli Biomedicum 1:n juhlatila Helsingissä. Lauantain illallinen nautittiin Biomedicumin juhlatilassa.  Iloisen tunnelman tilaisuuteen toi laulaja Mikael Konttinen yhdessä Tessa Virta Orkesterin kanssa.

Sunnuntain tähtiesiintyjiä olivat Wise Nose – Suomen hajuerittely ry:n ja Avustajakoirayhdistys ry:n koirat. Wise Nose -koirat ovat piirin hyväntekeväisyyskohde Koulutus Elämään Säätiön lisäksi.

Avustajakoirat esittäytyivät. Inner Wheel Helsinki Kallio-Berghäll klubi ry tukee Invalidiliiton avustajakoiria.

Kuvia Rally-tapahtumasta

Seuraava Rally pidetään vuonna 2022 Jyväskylässä.

MUISTOJA INNER WHEEL HELSINKI KALLIO-BERGHÄLL KLUBI ry 40 V. JUHLASTA

Juhlaa vietettiin keskiviikkona 24.10.2018 klo 18.00 kaikille tutussa paikassa, Helsingin Suomalaisella Klubilla. Ilta kului suunnilleen näin:
Aluksi oli lasillinen kuohuvaa ja tervetuliaissanat. Sitten kuulimme mitä taiteilija sai irti Suomalaisen Klubin uudesta huippuflyygelistä. Seuraavaksi nautimme savuporokeittoa ja viiniä. Pääruoaksi saimme kalaa ja jälkiruoaksi vadelmakakkua ja kahvia. Sitten päästettiin Pegasos vuoroon; kuulimme Sirkka-Liisa Rungon klubimme 20- vuotisjuhlaan kirjoittaman runon ”Tiu vuosia Inner Wheel” .
Protokollan mukainen juhlapuhe. Mukavaan seurusteluun on varattu riittävästi aikaa. Juhlaan saapui yli 30 jäsentä.

Suomi  Finland 100 vuotta

Suomi Finland 100 vuotta juhlistettiin  yhdessä ystävien kanssa 10.2.2017 Helsingin Suomalaisella klubilla. Juhlapuhujana oli ex-pääministeri Esko Aho. Musiikkiesityksestä ja taustamusiikista vastasi Tessa Virta orkestereineen.

Paljon positiivista palautetta saimme järjestämästämme  Suomi 100v juhlasta. Meitä IW-ladyja seuralaisineen oli tilaisuudessa kaikkiaan 74, Rotareita 14, toteaa Pirjo Salakka. Suomalainen Klubi yllätti meidät positiivisesti sekä erittäin maukkailla ja kauniisti lautaselle astelluilla illallisannoksilla että kaikella palvelullaan. -Karitsa oli suussa sulavan pehmeää ja kastike kerrassaan taivaallista! Ruoan lisäksi tarjoilu pelasi moitteettomasti, jopa loistavasti, Pirjo hehkuttaa. Kaiken kukkuraksi klubimestari huomaavaisesti videoi meille Esko Ahon puheen. Hienoa! Kiitos siitä! Puhe on nyt kaikkien teidän kuunneltavissa oheisen linkin kautta https://www.youtube.com/watch?v=waP0x2LUOyc. Kaija Keijolan mieleen puheesta jäi lause: –  ”Haihtuako pois vai raivata tie”. – Ihan hyvä oppi jokaiseen hetkeen.

Kuvia 100 vuotisjuhlasta, tunnelma oli iloista ja vapautunutta, muistelee Sirkku Rahkola.

OHJELMA

TERVETULOTOIVOTUKSET
Pirjo Salakka, Inner Wheel Helsinki Kallio-Berghäll ry
Tuomo Eloranta Kallion Rotaryklubi

JUHLAPUHE 
Ministeri Esko Aho

LAULUJA SUOMESTA
Tessa Virta ja Orkesteri

HYVÄNTEKEVÄISYYSKOHDE SUOMEN LASTEN SYÖPÄSÄÄTIÖSTÄ
Leena Pöyhönen Inner Wheel Kallio

TANSSIA  Tessa Virta Orkesteri