Helsinki Eira-Kluuvi klubi ry toiminta

Kauden 2019-2020 aloitimme avéc matkalla Krakovaan

8.6. 2019 Piirin kevätretki Hankoon avec

21.5. 2019 Ketjujen vaihtotilaisuus Katajanokan kasinolla avec

2.5.2019 Teatteri -ilta avéc
Kansallisteatterin “Yhdestoista hetki” oli Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän varietee rahasta, vallasta ja demokratiasta.

28.4.2019 Kevätkonsertti avéc
Saimme kuulla Kauniaisten orkesterin konsertin Uudessa Paviljongissa Kauniaisissa.

23.3.2019 Piirin 142 vaalikokous
Osallistuimme joukolla kevätpiirikokoukseen Taiteilijakoti Lallukassa. Piirikokouksen ja aterian jälkeen pidimme lyhyen oman kokouksen.

12.3.2019 vierailu Tapiolan klubin kokouksessa
Tapiolan klubi oli kutsunut meidät vieraakseen Tapiola Garden hotellin Galleria-kabinettiin. Kuulimme ravitsemusviestinnän ja ruokakulttuurin asiantuntija Ulla Rauramon esitelmän. Keskustelun jälkeen nautimme aterian.

Vaalikokous oli ravintola perhon kabinetissa 26.2.2019
Ennen kokousta toimittaja, kirjailija Maarit Tyrkkö kertoi uusimmasta teoksestaan “Presidentti ja toimittaja”.

29.1.2019 Kuukausikokous oli ravintola Perhon kabinetissa. Ennen kokousta lukiolainen Linda Åström kertoi Pörssisäätiön järjestämästä “Nuorten pörssilähettiläs-ohjelmasta”, missä nuoria koulutetaan kertomaan yläasteikäisille sijoittamisesta.

Uusi vuosi aloitettiin juhlavasti 10.1.2019 Ritarihuoneella kansainvälisen Inner Wheel päivän konsertilla.

 

 

13.12.2018 “Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu” 

Syyskauden lopuksi näimme Kaupunginteatterissa lähihistoriaamme käsittelevän näytelmän “Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu”.

13.12.2018 Joulukirkko ja kahvitilaisuus

Joulukuisena aamuna kokoonnuimme tunnelmalliseen Agricolan kirkkoon viettämään jo perinteeksi muodostunutta yhteistä jouluhartautta ja kahvitilaisuutta Rotarien kanssa.

12.12.2018 Jouluateria ravintola Vinkkelissä

 

 

Muotoilija, professori Heikki Orvolan brodeeraukset Kansallismuseon näyttelyssä 30.10.2018

Heikki Orvola kertoi itse brodeeraustensa synnystä ja esitteli näyttelyn. Työt tekevät katsojan sanattomaksi. Ketjupistojen pituus on noin 1,5 millimetriä! Mikä taito ja luovuus. Tällaisia töitä ei tule vastaan missään kovin usein. Kannattaa vierailla Kansallismuseossa ja ottaa ystävät mukaan. Näyttelyn jälkeen pidimme kokouksen museon kahvilassa.

 

24.10.2018 Vierailu Lapuan kankurien myymälässä  Katariinankatu 2

Lapuan kankurit on suomalainen perheyritys jo neljännessä polvessa. Upeat tekstiilit valmistetaan Pohjanmaalla lähinnä pellavasta ja villasta, kaunista ja käytännöllistä. Hienoa, että on vielä kotimaista tuotantoa! Täällä kannattaa nyt tehdä jouluostoksia. Kodin tekstiilien lisäksi sieltä saa myös upeita huiveja ja kylpytakkeja. Emäntämme kertoi, että ulkomaalaisista erityisesti japanilaiset ovat kiinnostuneita näistä tuotteista. Niinpä heillä on myymälä myös Tokiossa.

  

Vuosikokous ravintola Perhon kabinetissa 25.9.2018

Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat eli tilinpäätös liitteineen.

Kauden 2018-2019 aloitimme junamatkalla Pietariin 12.- 14.9.2018

Keskiviikkona Allegro- juna lähti Rautatieasemalta kello 11 ja kiidätti meidät Pietariin 3 tunnissa 27 minuutissa. Siellä meitä odotti viehättävä ja taitava oppaamme Julia Norina. Lähdimme bussilla kolme tuntia kestäneelle kaupunkikierrokselle. Kaupungin rikas arkkitehtuuri ja historia heräsivät henkiin ajettaessa pitkin katuja ja Nevan rantoja. Illansuussa kirjoittauduimme Hotelli Akyaniin, levähdimme ja illastimme läheisessä ravintola Kurortyssä.

Torstaiaamuna lähdimme bussilla kohti Iisakin kirkkoa ja Verikirkkoa. Julia kertoi kirkkojen historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta. Yhteinen lounas nautittiin ravintola Legranissa. Sen jälkeen suuntasimme kohti Fabergè- museota. Iltapäivän päätteeksi teimme vielä tunnin kestävän risteilyn, jota komea sää suosi. Lepohetken jälkeen nautimme vielä ikimuistoisen illallisen hotellin ravintolassa.

Perjantaina klo 10 suuntasimme kohti Eremitaasia, joka on yksi maailman huikeimmista taidemuseoista. Julian opastuksella tutustuimme sen upeisiin saleihin, maalaustaiteeseen, antiikkiesineisiin ja huonekaluihin. Kello 13 lounastimme Nevan rannalla Demidov-ravintolassa. 14.30 bussi nouti meidät ja suuntasi rautatieasemalle, josta Allegro 785 kiidätti meidät Helsinkiin.

Kiitos Kaisu hyvin järjestetystä matkasta, kiitos ihanat klubisisaret ja upeat puolisot mainiosta matkaseurasta.

 

Kauden 2017-18 aloitus oli viikonloppumatka Vilnaan 1.-3.9.2017

Aloitimme kauden avec matkalla Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan, jonka viehättävä keskiaikainen vanha kaupunki on itäisen Euroopan suurimpia ja kuuluu monine barokkirakennuksineen Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupunkia halkovan Neris-joen  rannalle aivan keskustaan on noussut paikallisten ihmisten “pienois Manhattaniksi” nimittämä alue. Se koostuu korkeista, moderneista, arkkitehtuuriltaan mielenkiintoisista rakennuksista. Perjantai 1.9. oli Liettuassa koulujen alkamispäivä ja Vilnassa vietettiin viikonloppuna myös kaupunkipäiviä. Oli kaksi syytä juhlia, ja se näkyi. Oli konsertteja, näyttelyitä, myyntitelttoja ja kaikenlaisia tapahtumia kaduilla ja puistoissa. Oman värinsä katukuvaan toivat skotlantilaiset kilttiasuineen. Heitä oli saapunut kolmisen tuhatta seuraamaan Liettuan ja Skotlannin välistä jälkapallo-ottelua. Nautimme  vikkaasta katuelämästä, ja hyvästä ruuasta. Teimme myös retken Trakain upeaan, keskiaikaiseen linnaan Vilnan länsipuolelle.

*******************************************************

Vuosikokous 26.9.2017

Vuosikokouksemme oli ravintola Perhon kabinetissa. Aluksi klubisisar, fil.tri Kaisu Juusela piti esitelmän “Murteet elävät”. Sen jälkeen käsiteltiin viralliset vuosikokousasiat. Puheenjohtaja kertoi piirin kuulumiset, ja keskusteltiin erilaisista avustuskohteista. Aterian kuluessa keskusteltiin esitelmän innoittamana murteista ja vaihdettiin vielä kuulumisia kesän vietosta.

*********************************************************************************

Lokakuun kuukausikokous Sohlbergin kotimuseossa

17.10.17 tutustuimme Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseoon Katajanokalla.  Vierailun aluksi pidimme kuukausikokouksen ja sen jälkeen korkeimman oikeuden kansliapäällikkö, varatuomari Anja Tulenheimo-Takki kertoi aiheesta “Päivikki Sohlberg, aikansa yhdistysaktiivi”. Hän myös opasti meitä museon eri huoneissa. Lopuksi nautimme kevyen iltapalan vapaasti seurustellen.

 

Marraskuun 14. päivänä helmiä ja shampanjaa

Mikä erottaa shampanjan ja kuohuviinin? Mistä kuplat tulevat? “Tule äkkiä, maistelen tähtiä” Näin totesi Dom Perignon legendaarisesti maistettuaan shampanjaa. Tästä kertoi meille koruliike House of elliotin omistaja tyylikkäässä kodissaan, jonne teimme vierailun. Aluksi pidimme lyhyen kuukausikokouksen, sen jälkeen emäntämme kertoi meille shampanjasta maistiaisten ja iltapalan lomassa. Sitten kuulimme helmien kasvatuksesta Kiinassa ja koruliikkeen historiasta. Lopuksi siirryimme showroomin puolelle ihastelemaan helmikoruja ja tekemään ostoksia. 

 

12.12.2017 Pikkujoulu ravintola Pastiksessa

Räntä- ja vesisateisena tiistaina kokoonnuimme ravintola Pastikseen syyskauden viimeiseen tapaamiseen. Kokousasioiden jälkeen klubisisar Heli kertoi jouluperinteistä ja näytti kuvia. Sen jälkeen nautimme herkullisen aterian iloisen puheensorinan vallitessa. Ikävä sää ei haitannut lämmintä tunnelmaamme, kun melkein kaikki jäsenet olivat päässeet mukaan.

Tammikuun kokous ravintola Perhossa

Vuosi alkoi kokoontumisella  Perhon kabinetissa 23.1.2018. Kuulimme aluksi klubisisaremme Riitta Laitinmäen esitelmän manuaalisesta Lymfahoidosta, erityisesti Vodder- Lymfaterapiasta.  Lymfaterapian käyttöaiheita ovat  mm. turvotukset, vammojen jälkitilat, leikkausten jälkihoito, säärihaavat, eräät krooniset sairaudet. Sen jälkeen pidimme kokouksen, ja lopuksi nautimme herkullisen bliniaterian keskustellen esitelmän herättämistä ajatuksista ja muista aiheista. 

 

Helmikuussa vierailimme Eduskunnassa

Maanantai 26.2. oli oppaamme mukaan hyvä päivä vierailla Eduskunnassa. Pääsimme moniin tiloihin, koska ei ollut täysistuntopäivä. Remontti on toteutettu mahdollisimman tarkasti alkuperäisiä arkkitehdin malleja noudattaen. Jopa verhot on kudottu entisten mallien mukaan. Meillä on upea ja tyylikäs Eduskuntatalo, joka on varustettu nykyajan tekniikalla.

 

Eduskuntavierailun jälkeen pidimme vaalikokouksen ravintola Perhon kabinetissa. Ensi kauden hallitus tuli yksimielisesti valittua toimeensa. Söimme salaattiaterian, ja sen jälkeen piirin puheenjohtaja Hannele Karhunen kertoi piirin kuulumisia. Saimme kuulla mm. mahdollisesta uudesta lahjoituskohteesta, hyötykoiratoiminnasta.

 

Piirin puheenjohtaja Hannele Karhunen toivotti Kansallisen neuvoston puheenjohtajalle Kaija Keijolalle hyvää matkaa Australian maailmankonferenssiin ja kiinnitti hänen rintapieleensä kengurumerkin.

Maaliskuun kokous 27.3.2018 Arabian museossa

Söimme salaattiaterian ja pidimme kokouksen museokorttelin viihtyisässä kahvilassa. Sen jälkeen tutustuimme Designmuseo Arabiaan ja taiteilijoiden työtiloihin asiantuntevan oppaan johdolla.

 

Huhtikuussa Tango Piazzolla- juhlakonsertti Savoy-teatterissa

21.4. 2018 nautimme tangon hurmaavista rytmeistä Angelika Klasin ja Tanguedia Quintetin esittäminä,
10 vuotta tangon juhlaa. 

22.5.2018 Kevätretki avec Kemiönsaari/ Dragsfjärd/ Högsåra

Aikaisin upeana kevätaamuna kokoonnuimme Kiasman edestä lähtevään bussiin. Ensimmäinen kohteemme oli Kemiön jyhkeä kirkko, jonka historiasta oppaamme Marjatta Grenman kertoi. Seuraavaksi suuntasimme kohti Amos Anderssonin kesäkartanoa, Söderlångvikia. Saimme kuulla kartanon nykyisestä omenatuotannosta ja värikkäästä historiasta Amos Anderssonin aikaan. Puolen päivän aikaan bussimme suuntasi kohti Svartnäsin lossia, jolla matkasimme Högsåraan. Siellä nautimme herkullisen saaristolaislounaan idyllisessä Farmors Cafessa. Retken viimeinen kohde oli presidenttimme Leena Salmi -Lehtisen kesäparatiisi Solbacka. Sen upealla terassilla suoritettiin vitjojen vaihto. Kohotimme maljat IW- ystävyydelle, rotareille ja keväälle. Leena luovutti vitjat ensi kauden presidentille Riitta Laitinmäelle. Nautimme vielä isäntäväen tarjoamat makoisat kakkukahvit. Kotimatka sujui kuin siivillä rattoisan puheensorinan saattelemana.

 

 

Toimintakausi 2016-2017

Kokoonnuimme kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen Helsingin Suomalaiselle klubille. Vieraanamme oli lehtori, NLP-kouluttaja Raili Suojoki, joka esitelmöi aiheesta Virtaa vuorovaikutukseen NLP:n avulla. Hän kertoi, kuinka hän on käyttänyt NLP:n keinoja oppilastyössään ammattikorkeakoulussa ja kuinka eri oppijatyyppien (auditiivinen, visuaalinen ja kinesteettinen) ymmärtäminen auttaa sekä opetustyössä että kaikessa vuorovaikutuksessa.

Raili Suojoki                        Presidentti Maija Mäkelä

Klubimme tarkkaavaisia jäseniä.

24.3.2017 näimme teatteri-esityksen Prinsessa Hamlet Q-teatterissa.

Image

(Kuvakaappaus: http://www.q-teatteri.fi/prinsessa-hamlet/)

Sarjakuvatragedia hulluudesta, ystävyydestä, identiteetistä ja vimmaisesta halusta jättää jälki.

Miksi naispuolisen taiteilijan täytyy olla hullu jäädäkseen historiaan? Miten tehdä jotain suurta ja selvitä siitä hengissä?
Prinsessa Hamlet on suuruudenhullu esitys siitä, kuinka maailmankaikkeus jatkaa kiertoaan vaikka sitä vastaan kuinka pyristelisi.

Ohjaus: Linda Wallgren
Teksti: E. L. Karhu
Rooleissa: Lotta Kaihua, Hannu Kivioja, Leea Klemola, Elena Leeve, Emmi Parviainen ja Eero Ritala.

25.4.2017

Helsingin Suomalaisella klubilla vieraanamme oli piirin viestintävastaava Tarja Laurila. Hän tutustutti klubimme sekä kansainvälisen että kansallisen ja piirimme internet-sivuihin, esitteli sivuilta löytyvää informaatiota ja opasti sivujen käytössä.

Kiinnostunutta yleisöä seuraamassa esitystä.

23.5.2017 – Kauden päättäjäiset

Keväisenä tiistai-iltana klubimme kokoontui Ravintola Töölönrantaan juhlistamaan toimintakauden päättäjäisiä. Tilaisuudessa klubin nykyinen presidentti Maija Mäkelä luovutti vitjansa tulevalle presidentille Leena Salmi-Lehtiselle. Tilaisuudessa olivat kutsuttuina myös puolisot.

t.

Syyskausi 2016 

Kuukausikokouksessamme 22.11.2016 vierailijoina oli sekä piirin puheenjohtaja Riitta Nissinen että Vaisala Oyj:n tuotekehitysjohtaja Liisa Åström.

 Riitta Nissinen kertoi, mitä Inner Wheel hänelle itselleen merkitsee, Lisäksi hän selvitti piirin tämänhetkistä toimintaa ja erityisesti hän valotti vuoden teemaa Touch a Heart. Se merkitsee aitoa kiinnostusta toisesta ihmisestä, kuuntelemista ja kuulemista.

Toisena esiintyjänä oli tuotekehitysjohtaja  Liisa Åström  Vaisala Oyj:stä. Hän kertoi tästä suomalaista hi-tech -yrityksestä, jossa vahvana vaikuttajana on ollut Väisälän perhe. Yritys toimii ympäri maailmaa, mutta pääkonttori on edelleen kotimaassa. Sen tuotteet, säähavaintolaitteet ja erilaiset mittauslaitteet ovat maailman huippuja. Yritys on julkisesti noteerattu.

************************************************************************************************************************

Ensimmäinen yhteinen tapaamisemme oli matka Riikaan 9.-11.9.2016. Mukana oli 12 iloista sisarta ja 8 komeaa puolisoa.

riga-2016_1282

Aurinkoinen Riika näytti parhaat puolensa. Teimme aluksi kiertoajelun bussilla paikallisen oppaan Natasha Jokisen johdolla. Kiertoajelun jälkeen monet meistä vieraili Latvian Kansallisensssa Taidemuseossa, jossa ensisijaisesti tutustuimme Janis Rozentalsin muistonäyttelyyn.

riga-2016_301riga-1

Illalla söimme ikimuistoisen, 5 ruokalajin ja 5 viinin maisteluillallisen sattumalta löydetyssä ravintolassa nimeltä NRO 3. Suosittelemme lämpimästi!

riga-2

Lauantaina matkasimme bussilla Rundalen linnaan, joka sijaitsee n. 85 km Riiasta lounaaseen. Pieteetillä entisöity renesanssiajan luomus teki meihin suuren vaikutuksen. Illalla katselimme Giselle-baletin Latvian Kansallisessa  Oopperassa.

riga-2016_133riga-2016_287

Sunnuntaina meillä oli vapaata ohjelmaa. Kaikki taisivat käydä ainakin Zeppelin-halleilla kauppareissulla tuliaisostoksilla.

Toimintakauden 2015-2016 päätösristeily

Toukokuun 25. päivänä suuntasimme M/S Doriksella merelle ja Helsingin edustalla olevaan saaristoon. Saaristo oli keväisen kaunis ja niin olivat klubimme sisaretkin. Mukana oli myös herraväkeä.

Inner Wheel 013
Tässä poseeraavat tuleva ja väistyvä presidenttimme.
Inner Wheel 005
Inner Wheel 006
Inner Wheel 011
Inner Wheel 009
Inner Wheel 008

Ebeneser, yli sata vuotta lasten hyväksi

Ebeneser4
Ebeneser1

Marraskuussa vierailimme Ebeneser -talossa, joka on yli sata vuotta tarjonnut tuhansille Sörnäisten lapsille ja ympäri Suomea tulleille lastentarhanopettajiksi opiskeleville viihtyisän ja innostavan toimintaympäristön. Ebeneser- säätiön toiminnanjohtaja Taina Sillanpää kertoi, miten suomalaisen lastentarhatyön uranuurtajat Hanna Rothman ja Elisabeth Alander saivat sitkeydellään ja lujalla uskolla asiaansa aikaan kansanlastentarhalle tämän oman rakennuksen, jonka suunnittelijaksi kutsuttiin Wivi Lönn. Hän oli ensimmäinen suomalainen nainen, joka oli perustanut oman arkkitehtitoimiston. Ebeneser- säätiön talossa toimii nykyisin viehättävä lastentarhamuseo. Vuokralla talossa toimivat myös Keski- Helsingin musiikkiopisto ja vironkielinen päiväkoti. 

Ebeneser3Ebeneser2

**************************************************************************************************************

 Balmuir on suomalainen menestyvä yritys

EiKlu20151027_173958
20151027_174116
20151027_174316

Lokakuun kokouksemme oli Balmuirin showroomilla Lauttasaaressa. Meitä oli tavallista suurempi joukko, sillä olimme kutsuneet ystäviämme mukaan. Aluksi saimme kuulla yrityksen historiasta. Sitkeällä työllä ja tinkimättömällä laatuun panostavalla asenteella suomalainen pariskunta on saavuttanut mainetta laajasti ulkomaillakin sisustus- ja muotimallistollaan. Tutustuimme näyttelyyn, jossa oli myös ostosmahdollisuus. Lopuksi pidimme lyhyen klubikokouksen.

******************************************************************************************************************

“Täysin purjein Karibialla”

EiKlu20150922_174006

Rotaryveli Olle Tötterman kertoi runsaiden kuvien elävöittämänä ikimuistoisesta matkastaan Karibialla. Saimme kuulla paljon alueen monivaiheisesta historiasta ja värikkäästä nykypäivästä.
Esitelmän jälkeen pidimme vuosikokouksen.

Uusi kausi 2015-2016 alkoi avec matkalla Varsovaan

20150905-EiKlu_Warsaw_219
20150905_EiKlu_Warsaw_141
20150905_EiKlu_Warsaw_103
20150905_EiKlu_Warsaw_262
20150905_EiKlu_Warsaw_273
Warsaw_274

Varhain perjantaiaamuna 4.9. tapasimme Lentoaseman jonoissa. Finnairin varmoin siivin saavuimme noin puolentoista tunnin lennon jälkeen Varsovaan, jota oli juuri huuhdellut ennenkokemattoman hellekauden jälkeen kauan kaivattu sade. Vaikka hiilikaivostyöläisten mielenosoitus keskustassa aiheutti suuria ruuhkia, luotsasivat asiantunteva oppaamme ja kuskimme meitä sujuvasti kiertoajelulle kaupungin nähtävyyksiä ihailemaan. Lounastimme vanhassa kaupungissa ja näimme Puolan juutalaisten historiasta kertovan museon Polin, jonka on suunnitellut suomalainen arkkitehti Mahlamäki. Näimme upeita entisöityjä tai täysin uudelleen vanhan mallin mukaan rakennettuja  taloja, kirkkoja ja palatseja. Lauantai-illan vietimme kabareessa ja kävimme myös herkuttelemassa kahvilassa, jonka seinällä oli Marskin kuva. Käyntikohteita olivat myös Chopan-museo, Marie Curie-museo  ym. Paljon oli nähtävää ja eloisa tunnelma kaduilla ja terasseilla. Iloinen ja avartava aloitus uudelle kaudelle! Kiitos Annika järjestelyistä ja muut sisaret puolisoineen mukavasta seurasta.

*********************************************************************************************

Kauden päätöstilaisuus ja vitjojen vaihto Lonnan saarella

Kesäkuun toisena päivänä kokoonnuimme Kauppatorin lauttalaiturille ja suuntasimme kohti Lonnan saarta. Kaunis keväinen sää suosi merimatkaamme. Nautimme maukkaan aterian saaren viime kesänä avatussa ravintolassa. Väistyvä presidentti Heli Halste-Korpela toivotti uudelle presidentille Annika Helkama-Töttermanille onnea ja menestystä alkavassa toimessaan ja pujotti vitjat hänen kaulaansa.  Annika kiitti ja kertoi suunnitelmistaan oman kautensa ohjelmista. Mukavan illan jälkeen palasimme lautalla Kauppatorille ja toivotimme toisillemme ihanaa kesää. Erosimme iloisen odottavin mielin. Syyskuussa meillä on erilainen kauden aloitus: avec matka Varsovaan.

20150602_165411_EiKlu
20150602_165431_EiKlu
20150602_170042_EiKlu

************************************************************************************************

Huhtikuun kokous oli vierailu John Nurmisen säätiössä

28.4. Vierailimme avec John Nurmisen säätiössä. Saimme tutustua säätiön ainutlaatuisiin meritaide-, meriantiikki- ja antiikkikarttakokoelmiin. Säätiön asiamies Annamari Arrakoski- Engardt kertoi säätiön mittavista Puhdas Itämeri- hankkeista. Piirimme puheenjohtaja Elsi Torn oli läsnä, ja kertoi ensi kauden lahjoitusvaroista osan menevän johonkin Itämeren suojeluhankkeeseen.

nurmisensäätiö2015_3
nurmisensäätiö2015
nurmisensäätiö2015_2

 

***********************************************************************************************************************

Vaalikokouksen 24.2.2015 jälkeen kuulimme matkakertomuksen Nicaraguasta

Käsiteltyämme vaalikokouksen viralliset asiat ja aterioituamme, saimme kuulla klubisisaremme Aila Blomsterin kertovan matkastaan Nicaraguaan. Kuvien avulla pääsimme kokemaan paikallista luontoa ja värikästä kulttuuria.

Nicaragua_Aila_Eiklu
DSCN0302
DSC00635

Aila matkakumppaninsa ja paikallisessa vanhainkodissa työskentelevän nunnan kanssa. Toisessa kuvassa vanhainkodin portti ja alimmassa kuvassa auringonlasku Nicaraguan suurimmalla järvellä.

Vuoden 2015 ensimmäisessä kokouksessa vieraili piirin puheenjohtaja
Elsi Torn

Hän kertoi aiheesta Inner Wheel ja vireys. Miten toteutamme ystävyyttä ja palvelualttiutta klubeissa ja piirissä. Miten säilyttäisimme vireän toiminnan ja saisimme uusia ystäviä mukaan. Iloksemme vierainamme olivat myös Marita Lohikoski ja Leena Salmi-Lehtinen Maneesin klubista. Elsin herättämistä kysymyksistä virisi vilkas keskustelu. Kuvassa vieraamme.

EiKlu_kokous_20150126

***********************************************************************************

Joulukuun aterialla kuulimme esitelmän uudesta upeasta kirjasta, joka kertoo Ekbergin kahvilan historiasta

Klubisisaremme, kirjan tehneen työryhmän jäsen Annikki Nurminen kertoi teoksesta “Bulevardi 9 Bulevarden 1915 -2015”. Kirja ei kerro vain Ekbergin kahvilan historiasta, vaan myös rakentamisesta, kahvilakulttuurista ja elämästä yleensä satavuotiaassa talossa. Se sisältää mm. kuvia, karttoja ja kirjeitä. Hieno kirja itselle tai lahjaksi. Sitä saa ostaa Ekbergin myymälästä. Toivottavasti se löytää tiensä myös kirjakauppoihin.

30_12_14ekbergkirja

********************************************************************************************************************************

Marraskuun kokouksessa tutustuimme valokuvaaja Signe Branderiin

EiKlu_marras_2014

Fil.maist. Riitta Pakarinen kertoi runsaan kuvamateriaalin avulla valokuvaaja Signe Branderin elämästä ja Helsinki- kuvista. Upeat kuvat toivat eteemme menneiden aikojen Helsingin maisemia, ihmisiä ja tunnelmia. Surullista oli kuulla, että tämän taitavan valokuvaajan ja pääkaupunkimme historian tallettajan hautapaikka on täysin unohdettu ja useimmille tuntematon. Olimme kaikki sitä mieltä, että siellä pitäisi olla muistomerkki hänen kunniakseen. Mikähän yksityinen tai kaupungin taho ottaisi asian hoitaakseen? Olisi varmaan hyvä lähettää kyselyjä eri tahoille. 

************************************************************************************************************************************

Lokakuun kokouksessa esitelmä monikulttuurisesta lapsuudesta

EiKlu_loka_2014
polkuhevonenEiklu

Marianna Flinckenberg-Gluschkoff kertoi mukaansatempaavasti kirjastaan “Pietarilainen polkuhevonen, lapsuus kolmen kulttuurin katveessa”. Kirjaa saa kirjakaupoista ja se tosiaan vie mukanaan lapsuuteen sodanjälkeisessä Helsingissä ja Lahdessa suomalaisen, venäläisen ja suomenruotsalaisen kulttuurin vaikutuspiirissä. Kuvassa Marianna ja presidenttimme Heli.

***********************************************************************************************************************************

Syyskuun kokouksessa museologiaa ja iloinen uuden jäsenen tervetulotoivotus.

Dosentti Marja-Liisa Rönkön esitelmän jälkeen nautimme maukkaan kala-aterian ja keskustelimme muistista, museoista ja miten ympäristö vaikuttaa ihmisen identiteettiin. Presidentti Heli Halste- Korpela ojensi perinteisesti IW-ruusun kiitokseksi esitelmän pitäjälle. Ennen varsinaisia vuosikokousasioita presidentti  luovutti IW-merkin uudelle jäsenellemme Marja-Liisa Mäkelälle.

2syyskuu2014
3syyskuu2014

*********************************************************************************************************************************

Elokuussa iloinen jälleennäkeminen

loppukesä14_056
loppukesä14_058

Kauden 2014-15 aloitustilaisuus oli perinteinen avec ateria. Kokoonnuimme 27.8. Kauppatorilla Suomenlinnan lautan laiturilla. Matkasimme Suomenlinnan Panimoravintolaan. Vasemmalla presidentti Heli Halste-Korpela kertoo terveiset piirin järjestämästä presidenttien tapaamisesta ja laatimastaan toimintasuunnitelmasta. Oikealla Siru, Heli, Seija ja Aila Panimoravintolan terassilla paluumatkan lauttaa odottelemassa.

**********************************************************************************************************************************************

Tervetuloa Inner Wheel yhteistilaisuuteen

tiistaina 28.1.2014 klo 17

Suomalaiselle Klubille

Kansakoulukuja 3

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen

esitelmöi aiheesta:

”Talouskriisin jälkeen on keskityttävä ihmiseen –

kohti sosiaalisempaa Eurooppaa”

Esitelmän jälkeen nautitaan kevyt illallinen ja keskustellaan aiheesta.

Ilmoittautuminen torstaihin 23.1.2014 mennessä. lea.asp@elisanet.fi
tai  050 5601872.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää

 Inner Wheel  Helsinki Eira- Kluuvi

Aila Blomster                                                                                        Lea Asp

presidentti                                                                                             sihteeri