Helsinki Eira-Kluuvi klubi ry toiminta

Kausi 2023-2024

 

17.4.2024  Brittiläisen ystävyysklubimme Penrith and District Inner Wheel North Cumbria jäsen Maggie Sewell oli Suomessa lomalla. Tapasimme häntä iloisen päiväkahvin merkeissä Cafe Ekbergissä. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.3.2024 Esitelmöitsijän sairastuttua saimme kuulla piiripuheenjohtajan Tuula Karhumäen esityksen ajankohtaisista asioista. Kerroimme myös jokainen lyhyesti itsestämme. Vieraanamme oli myös pitkäaikainen piirisihteeri Helena Toivanen ystättärensä kanssa.

14.3.2024 Koimme puolisoiden ja ystävien kanssa laulun juhlaa Savoy-teatterissa: 25 vuotta laulun juhlaa, Angelika Klas, Seppo Hovi, Marion Melnik, Hannu Lehtonen, Janne Hovi trio

13.2.2024 Vaalikokouksessa Suomalaisella Klubilla valittiin ensi kauden toimihenkilöt ja keskusteltiin ohjelmasta. Päätimme aloittaa syksyn ohjelman perinteisellä matkalla. Syyskuun alussa menemme Euroopan kulttuuripääkaupunkiin Tarttoon.

16.1.2024 Suuri joukko sisaria puolisoineen ja ystävineen nautti Kansallisteatterin hienosta esityksestä ”Tytöille, jotka ajattelevat olevansa yksin”.

 

 

12.12.2023 Nautimme joululounaan ravintola Vinkkelin kabinetissa. Rauhallista ja hyvää joulua kaikille!

 

 

 

28.11.2023 Tutustuimme Ateneumin Impressionismi- näyttelyyn Väriä ja valoa. Aluksi kuulimme auditoriossa kattavan INTROn näyttelyn sisällöstä. Sen jälkeen tutustuimme näyttelyyn. Lopuksi nautimme päiväkahvit ja teet alakerran Bistrossa.

19.11.2023 Saimme nauttia puolisoiden ja ystävien kanssa Kauniaisten orkesterin konsertista.

31.10.2023 Kuukausikokouksessa ravintola Lasipalatsin kabinetissa Nordnetin talousasiantuntija KTM Martin Paasi kertoi sijoittamisesta.

11.10.2023 kuusi reipasta klubisisarta uhmasi tuulta ja piiskaavaa sadetta kokoontuen Inner Wheelin ulkoilu- ja yhdessäolopäivän  kahveille Kansallismuseon kahvilaan.

26.9.2023 Vuosikokous ravintola Perhossa aloitettiin lounaalla. Sen jälkeen käsiteltiin viralliset vuosikokousasiat. Lopuksi kahviteltiin ja tutustuttiin toinen toisiimme uusien jäsenien esitellessä ensin itsensä ja me entiset sen jälkeen. Lämpimästi tervetuloa Riitta Rastas ja Maija-Leena Vehkomäki.


Kausi aloitettiin 8. -10.9. avec matkalla Ahvenanmaalle. Lensimme perjantaiaamuna aikaisin Finnairilla Maarianhaminaan ja tulimme laivalla takaisin sunnuntaiaamuna. Matka oli tiivis, mutta erittäin antoisa. Perjantaina vierailimme  Ålands Lagtingissä, Rotarykokouksessa, Sjöfartsmuseetissa ja Andersuddenissa, missä opas esitteli meille upean taidekokoelman ja isäntä itse Anders Wiklöf Orangerian ja Areenan. Saimme häneltä nimikirjoituksin varustetun, uuden teoksen Andersuddenista.
Lauantaina oli vuorossa opastettu kiertoajelu, jolloin kävimme Kastelholman linnoituksessa, Bomarsundin alueella ja Sundin kirkossa. Isäntä Mikael Björklund esitteli lounaansa ravintolassaan Smakbyssä.

23.5.2023 Aurinkoinen kevätsää suosi kevään viimeistä tilaisuutta.  Annika muisteli kautensa ohjelmia, kiitti kaikkia aktiivisuudesta ja luovutti vitjat Leenalle. Saimme vielä alustavan ohjelman ensi kautemme aloittavasta Ahvenanmaan retkestä. Ilta sujui rattoisasti upeassa miljöössä merellisestä menusta nauttien.

25.4.2023 Kuukausikokouksessa esitelmän piti Aivosäätiön toimitusjohtaja KTM, MA Jenni Pajunen kertoen aivotutkimuksen nykytilanteesta.

28,3.2023 Kuukausikokouksessa Suomen Japanin instituutin johtaja FT, VTM Anna-Maria Wiljanen kertoi etäyhteydellä Tokiosta instituutin toiminnasta.

3.3.2023 Osa klubilaisista puolisoineen ja ystävineen vietti teatteri-illan kokien Kansallisteatterissa Ensimmäinen tasavalta-esityksen.

28.2.2023 Presidenttimme Annika Helkama-Tötterman kertoi maalausharrastuksestaan ja kuvakirjoista, joissa on hänen omia maalauksiaan ja tekstejään. Sen jälkeen käsittelimme vaalikokouksen viralliset asiat. Lopuksi ideoimme  ensi syksyn yhteistä matkaamme ja päätimme suunnata Ahvenanmaalle. Keskustelimme myös Suomen Inner Wheel organisaation keventämisestä Kaarinan klubin aloitteen pohjalta.

24.1.2023 VTM Laura Puro kertoi kirjastaan Lahjakkaat, sitkeät ja kyvykkäät. Kirja kertoo suomalaisten naisten koulutuksesta. Olemme onnellisia, että meillä on ollut monia sinnikkäitä naisia, jotka ovat raivanneet tietä tämän päivän naisille kouluttautua kaikilla aloilla huipulle asti. He ovat osoittaneet vääräksi senkin lääketieteellisen tutkimuksen, joka todisti että aivot ja munasarjat eivät voi toimia yhtaikaa. Se oli vankka argumentti, että naiset eivät voi opiskella yliopistossa. 

20.12.2022  Joululounaalle Svenska klubbenilla osallistui 13 klubisisarta. Herkullisen ruuan siivittämänä keskustelu polveili moninaisissa asioissa.

15.12.2022 Joukko sisaria osallistui Agricolan kirkossa rotarien järjestämään jouluhartauteen 

22.11.2022 klo 17 Maahanmuuttajanainen Rita Kostama kertoi elämästään. Saimme kuulla, miten opiskelulla ja sinnikkäällä työnteolla voi Suomessa pärjätä hienosti, vaikka elämän alkutaival on ollut traaginen.

 

25.10.2022 klo 13 Vierailijamme D.Sc. Henrik Tötterman kertoi opiskelustaan Suomessa ja ulkomailla ja kuinka hän on päätynyt Bostonilaisen yliopiston dekaaniksi ja tällä hetkellä professoriksi. Esityksestä syntyi paljon kysymyksiä ja keskustelua.

Jäsenemme Board Director Kaija Keijola toi terveiset maailmanpresidentiltä.

27.9.2022 klo 13 Pidimme vuosikokouksen ravintola Perhon kabinetissa. Varsinaisen kokouksen jälkeen kerroimme jokainen lyhyesti omasta historiastamme ja liittymisestä Inner Wheeliin ja toiminnastamme järjestössä. Näin tulimme paremmin tutuiksi uusien jäseniemme kanssa.

22.9.2022 Joukko klubin jäseniä ystävineen ja sukulaisineen nautti Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä ”Kultalampi”- esityksestä. 

6.-7.9.2022 Aloitimme kauden avéc- matkalla Turkuun ja Naantaliin.

 

Kausi 2022- 2023

 

1.6.2022 Osallistuimme vielä Kluuvin rotarien kevätretkeen, joka suuntautui Siuntioon ja mm. Pokrovan luostariin

 

24.5.2022 Vitjojen vaihto ja kauden päätöstilaisuus oli päivällisristeilyllä Royal Linen  m/s Helsinki- aluksella keväisen Helsingin ulkopuolella. Meillä oli ilo saada seuraamme kaksi uutta jäsentä sekä piirin edustajana sihteeri Tarja Laurila.

 

27.4.2022 Vierailu The Helsinki Distilling Company-avec
Saimme kuulla yhtiön historiasta ja tuotteiden valmistuksesta. Sen jälkeen oli tasting ja herkullinen päivällinen.

 

22.3.2022 Vierailu Wise Nose Hajuerottelu ry:n toimitiloihin- avec. Saimme kuulla tutkimuksesta yhteistyössä Yliopiston kanssa ja koulutustoiminnasta. Saimme seurata miten koiria koulutetaan tunnistamaan sairauksia, tällä hetkellä erityisesti koronaa.

Vaalikokous 22.2.2022 Ravintola Perhon kabinetissa vieraana kirjailija, toimittaja Hanna Jensen. Kuvassa vieras ja presidentti Seija Ranta-aho. Hanna Jensen kertoi dementiasta ja dementiaa sairastavan henkilön hoidosta ja kohtaamisesta. Hän on tutkinut dementiaa ja kirjoittanut kirjan sekä äitinsä että isänsä sairaudesta ja elämisestä heidän kanssaan.

14.12.2021 Joulupäivällinen ravintola Svenska Klubbenilla  

28.9.2021 Vuosikokous ravintola Perhossa

9,9, 2021 Klubin 40-vuotisjuhla avec ravintola Savoyssa. Lea ja Kari Asp tekivät valokuvakirjan klubin historiasta.

Inner Wheel Helsinki Eira-Kluuvi klubi ry.

Toimintakertomus kaudelta 2020-2021

Inner Wheel -järjestön kansainvälisenä teemana kuluneena toimintakautena oli Lead the change. Totuudenmukaisempi teema olisi ollut Change is leading you, sillä maailmanlaajuinen Koronapandemia aiheutti jatkuvia muutoksia toimintaan ja esti fyysiset tapaamiset ja kokoontumiset.

Jäsenmäärä
Klubin jäsenmäärää pysyi muuttumattomana eli aktiivijäseniä oli 16, lisäksi yksi eläkeläisjäsen.
Jäsenmaksu
Klubin jäsenmaksu oli 50€, jonka lisäksi keräsimme 10 euroa/jäsen lahjoitusvaroiksi sekä 3€/jäsen kansallisen edustajan matkaa varten maailmankongressiin. Samoin kerättiin kahden euron maksu Kansalliselle Neuvostolle nettisivujen uudistusta varten.
Hallitus
Presidentti Seija Ranta-aho
Varapresidentti Annika Helkama-Tötterman (Kaija Keijolan tultua estyneeksi)
Past presidentti Kaisu Juusela
Rahastonhoitaja Aila Blomster
Sihteeri Lea Asp

Lahjoitukset
Lahjoitussummaksi tällä kaudella päätettin antaa 500€ piirin kautta lahjoitettavaksi Wise Nose Suomen hajuerottelu ry:lle. Klubi möi 100 IW-joulukorttia, mistä koitui 250€ Kansalliselle Neuvostolle.

Osallistuminen klubin toimintaan on vaihdellut suuresti poikkeuksellisen vuoden johdosta. Koska varsinaisia kokouksia on ollut vain kolme, muu yhteydenpito on tapahtunut puhelimitse, sähköpostitse tai Microsoftin Meet-alustalla. On myös jouduttu tekemään ohjelmanmuutoksia pitkin vuotta.

Kokoontumiset
Syyskausi

1.9.2020 Kauden aloitustilaisuus pidettiin ravintola Töölönrannan Olympia-kabinetissa. Tilaisuudessa past presidentti Kaisu Juusela kiitti kuluneesta vuodesta ja luovutti vitjat alkaneen kauden presidentille Seija Ranta-aholle. Tilaisuuden pääteemana oli klubin 40-vuotisjuhla; perustettiin juhlatoimikunta, jonka jäseniksi kutsuttiin Kaisu Juusela, Lea Asp, Leena Salmi-Lehtinen, Ulla-Maija Ettala-Ylitalo ja Seija Ranta-aho. Presidentti esitti kauden toimintasuunnitelman.

29.9.2020 Vuosikokouspaikkaa jouduttiin siirtämään, koska alkuperäisen suunnitelman mukaan olisimme vierailleet Wise Nose- Suomen hajuerottelu ry:n tiloissa Vantaalla, mutta he eivät voineetkaan vastaanottaa meitä silloin. Niinpä vuosikokous pidettiin poikkeuksellisesti lounaskokouksena klo 13 ravintola Perhossa, jossa vielä kerran onnittelimme 90-vuotiasta Pirjo Louhivaaraa. Toimintavuoden 2019- 2020 tilinpäätös vahvistettiin ja toimintakertomus hyväksyttiin. Kokouksessa päätettiin jakaa lahjoitusvarat Wise Nose Suomen hajuerottelu ry:lle.

27.10.2020 Kuukausikokous oli ravintola Perhossa. Normaaleiden kokousasioiden lisäksi tilaisuudessa esiintyi vuoden ainoa vieraamme taidekonservaattori Tuulikki Kilpinen, joka on eräs Suomen parhaista Albert Edelfeltin ja Vincent van Goghin tuntijoita. Hänen esitelmänsä aihe oli Innoittajani Vincent van Gogh. Esitelmä synnytti innostunutta keskustelua.

24.11.2020 Marraskuun kokoukseen suunniteltu runoilta ja piirin puheenjohtajan Elsi Tornin vierailu piti perua Koronarajoitusten takia. Sen sijaan päätimme toteuttaa lempirunojemme esittämisen verkossa tapahtuvaksi runotekstien jakamiseksi. Moni (9) klubisisar lähetti oman mielirunonsa tai kaksi ja perustelut runon valintaan. Runot olivat lukukokemuksena hyvin mieleenpainuvia, ja runoudesta löytyi yhteisiä kiinnostuksen kohteita.

Olimme myös suunnitelleet joulupäivällisen pidettäväksi 8.12.2020 Svenska Klubbenilla, mutta sitä ei voitu toteuttaa. Sen sijaan perinteinen Rotarien järjestämä jouluhartaus Agricolan kirkossa muuttui 18.12. klo 8 pidetyksi digitaaliseksi hartaustilaisuudeksi Teams-alustalla. Neljä sisarta klubistamme osallistui puolisoineen.

Kokoontumiset
Kevätkausi

26.1.2021 Tiimipalaveri Meet-alustalla. Klubin jäseniä pyydettiin lukemaan jokin Tieteen päivien keskusteluteemoista annettujen linkkien kautta. Idea ei näyttänyt saavan suurta kannatusta. Myös tekniikka Meet-sovelluksella asetti suuret haasteet.

2.2.2021 Pidimme kuukausikokouksen Meet-sovelluksen kautta. Tekniikka takkuili ja jotkut joutuivat odottamaan puoli tuntia ennen kuin sovellus toimi oikein. Kahdeksan jäsentä onnistui pääsemään mukaan. Kävimme läpi kierroksen, jossa kukin kertoi elämästään rajoitusten keskellä. Sen jälkeen keskustelimme vaalikokouksesta, ja päätimme, että se pidetään sähköpostikokouksena, jotta kaikki voivat osallistua päätöksentekoon. Jäsenistöltä tulleiden ehdotusten mukaan päätettiin, että esitetään vaalikokoukselle nykyisen hallituksen jatkamista tehtävässään. Poikkeuksena tähän varapresidentti Kaija Keijola, joka on ehdolla kansainvälisen järjestön Board Directorin virkaan. Päätettiin, että presidentti tiedustelee hänen tilalleen Annika Helkama -Töttermania.

23.2.2021 Vaalikokous pidettiin sähköpostitse. Yksitoista jäsentä osallistui tavalla tai toisella kokouksen kulkuun. Kokouksessa valittiin tulevan toimintavuoden virkailijat seuraavasti: presidentiksi Seija Ranta-aho, varapresidentiksi Annika Helkama-Tötterman, past presidentiksi Kaisu Juusela, sihteeriksi Lea Asp ja rahastonhoitajaksi Aila Blomster. Klubin virallisiksi edustajiksi IW-piiri 142 ry:n piirikokouksiin valittiin Seija Ranta-aho ja Lea Asp. Klubin toiminnantarkastajaksi valittiin Heli Halste-Korpela ja varalle Annikki Nurminen.

23.3.2021 Maaliskuun kokouksen aiheeksiklubin sihteeri ja presidentti ehdottivat jäsenille ns. virtuaalisia galleriakäyntejä maailman eri museoihin ja gallerioihin annettujen linkkien kautta. Käynneistä ei saatu juuri palautetta.

13.4.2021 Huhtikuussa osallistuimme Tapiolan klubin kutsusta heidän järjestämäänsä virtuaaliseen tilaisuuteen Meet-sovelluksen kautta. Aluksi maailmanmatkaaja ja muotiguru Jaakko Selin kertoi elämästään, matkoistaan ja vaatesuunnittelustaan. Sen jälkeen kaksi Tapiolan sisarta esitti ”Kevään kaikuja Savosta ja kokemuksia ihmisluonnosta ja elämän moninaisuudesta”. Lopuksi suoritettiin arpajaiset, joiden voittoina oli Jaakko Selinin lahjoittamia asusteita. Kaksi palkintoa tuli meidän klubimme sisarille.

27.4.2021 Huhtikuussa oli myösensimmäinen fyysinen kohtaaminen vuonna 2021, kun klubimme kokoontui Hietaniemen hautausmaan tuulisella Taiteilijakukkulalla. Jälleennäkemisen riemu oli ilmeinen. Oppaanamme kierroksella oli Aulikki Akaan-Penttilä, ja hän kertoi kiehtovia tarinoita edesmenneistä taiteilijoista hautakumpujen alla.

25.5.2021 Saatoimme vihdoin kokoontua yhteiselle illalliselle kauden päätökseksi ravintola Salutorgetin toisen kerroksen kabinettiin. Nautimme erinomaisen päivällisen yhdessä pitkästä aikaa. Keskustelimme jälleen kerran 40-vuotisjuhlasta, jonka toteutuminen on lykkääntynyt pitkin vuotta. Presidentti jakoi myös pienen kyselyn, miksi jäsen haluaa käydä kokouksissamme ja millaisia teemoja tämä toivoo käsiteltävän. Tuloksena oli, että ystävyys, sisaruus ja mielenkiintoiset teemat ovat tärkeitä, samoin vierailut, hyvät esitelmöitsijät ja matkat. Lea Asp toi tilaisuuteen kaikkien yllätykseksi klubimme 40-vuotisjuhlakirjan, jonka hän ja Kari Asp olivat yhdessä laatineet. Se herätti suurta ihastusta.

Osallistuminen piirin tilaisuuksiin
17.10.2020 pidettiin piirin vuosikokous Riihimäellä, missä edustajina olivat Aila Blomster ja Lea Asp.

Koronavuoden johdosta hallitus kokoontui toimintavuoden aikana vain kolme kertaa, 1.9.2020, 13.1.2021, 25.5.2021.  Sen sijaan kommunikoimme aktiivisesti sähköpostilla ja puhelimitse. 40-vuotisjuhlatoimikunta kokoontui yhteensä 4 kertaa eri jäsenten kodeissa.

Helsingissä 8. syyskuuta 2021

Seija Ranta-aho
Helsinki Eira-Kluuvi klubi ry:n presidentti

IW Helsinki Eira-Kluuvi ry

Toimintakertomus kaudelta 2019 – 2020

Inner Wheelin kansainvälisenä teemana kuluneena toimintavuotena oli Together we can – Yhdessä onnistumme.

Klubin jäsenmäärä. Virpi Koivukoski-Mäkelä liittyi jäseneksi joulukuussa 2019. Aktiivijäseniä on 16. Lisäksi yksi eläkeläisjäsen. Jäsenmaksu on ollut 50 euroa.  Lisäksi keräsimme 10 euroa/jäsen lahjoitusvaroiksi, aikaisemmin kokouksissa kiertäneen ”kolehtipussukan” sijaan. Osallistuminen klubin toimintaan ja erilaisiin tapahtumiin on ollut kiitettävän aktiivista. 

Hallitus       Presidentti            Kaisu Juusela

                     Varapresidentti    Seija Ranta-aho

                      Past presidentti   Riitta Laitinmäki

                      Sihteeri                Maija Mäkelä

                      Rahastonhoitaja  Aila Blomster


Klubin lahjoitukset päätettiin antaa Tukikummit ry -säätiölle, joka pyrkii ehkäisemään nuorten syrjäytymistä, sekä Wise Nose – Suomen Hajuerottelu ry:lle, kummallekin 1000 euroa. Aiempien tutkimusten mukaan koulutetut koirat olivat pystyneet erottamaan erilaisia syöpiä sairastaneiden potilaiden virtsanäytteet terveiden näytteistä. Klubillemme olikin kovin mieluista saada toukokuun loppupuolella 2020 lukea tiedotusvälineistä, että Helsingin yliopiston tiedotteen mukaan koulutetut koirat ovat alustavissa tutkimuksissa onnistuneet erottamaan myös koronainfektioon sairastuneiden virtsanäytteet terveiden näytteistä. Kokeiden mukaan koira sai aikaan jopa luotettavampia tuloksia kuin laboratorio.  Tutkimusta tekevät Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen ja lääketieteellisen tiedekuntien tutkijat.  

Kokoontumiset syyskaudella 2019

Syyskuu

10. – 12.9.2019  Klubin syyskausi aloitettiin OK-matkojen järjestämällä Krakovan matkalla, jolle osallistui kaikkiaan 16 henkeä, näistä 7 avecia. Ohjelmaan kuului tavanmukaisen kaupunkikierroksen lisäksi tutustuminen vaikuttaviin Wieliczkan suolakaivoksiin, jotka kuuluvat UNESCON maailmanperintölistalle. Upeat salit kristallikruunuineen sekä suolasta valmistetut patsaat ja muut rakennelmat olivat hieno elämys. Iltaohjelmaan kuului ensimmäisenä iltana pienimuotoinen ja intiimi Chopin-pianokonsertti, esiintyjänä Pavel Kubica. Konsertin jälkeen nautimme yhteisen illallisen Szara Ges -ravintolassa. Toisen illan ohjelmassa oli folkloreshow, jonka aikana syötiin paikallinen varsin runsas illallinen. Viimeisen matkapäivän ohjelma oli vapaa, ja monet käyttivätkin sen Kazimierzin juutalaiskortteliin ym. kaupungin nähtävyyksiin tutustumalla. Kari ja Lea Asp laativat jälleen näyttävän ja informatiivisen valokuvakirjan matkan vaiheista.

24.9.2019   Vuosikokous Ravintola Perhon kabinetissa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen kuultiin professori Pirkko Nuolijärven esitelmä Kielipolitiikka on politiikkaa.  Iltapalan ääressä esitelmästä virisi vilkas keskustelu. 

Lokakuu

26. – 27.10.2020 Inner Wheel piirin 142 Rally, jonka järjestäjänä toimi Kallio-Berghäll -klubin projektiryhmä. Tilaisuuksiin osallistuivat klubimme presidentti Kaisu Juusela ja varapresidentti Seija Ranta-aho. Esitelmät pidettiin Kansallismuseon luentosalissa, ja niissä käsiteltiin monesta näkökulmasta Rallyn teemaa Iloitse ikääntymisestä. Aiheina olivat mm. vanhuustutkimus, ikääntyvien ravitsemus, digitaalisuuden haasteet sekä seniorimatkailun erityispiirteet. Esitelmöitsijöinä oli useita aihepiiriin perehtyneitä tunnettuja tutkijoita ja muita ammattilaisia. Lauantaipäivän päätteeksi oli järjestetty vierailuja Kansallismuseon lisäksi Kansallisoopperaan, Taidemuseo Amos Rexiin sekä Keskustakirjasto Oodiin. Iltajuhla oli runsaan osanottajamäärän vuoksi siirretty Biomedicumin juhlatilaan Lallukan sijasta. Eri puolilta Suomea tulleet IW-sisaret oli sijoitettu arpomalla eri pöytiin, mikä edisti vuorovaikutusta ennestään tuntemattomien klubilaisten kesken. 

   Sunnuntaina ohjelmassa oli vielä parin esitelmän lisäksi Wise Nose -koirien ja Avustajakoirien työnäytökset.

   Sunnuntai päättyi maamme kaikkien 4 piirin piirikokouksiin. Oman piirimme 142:n piirikokoukseen osallistuivat klubimme virallisina edustajina presidentti Kaisu Juusela ja varapresidentti Seija Ranta-aho, piirihallituksen nykyisenä jäsenenä Heli Halste-Korpela ja väistyvänä jäsenenä Aila Blomster.

 31.10.2019   Musikaaliin Pieni merenneito Helsingin kaupunginteatterissa oli hankittu lippuja. Lippujen tuotto ohjattiin hyväntekeväisyyteen. 

Marraskuu

20.11.2019 Tutustuminen uuteen Lastensairaalaan, johon past presidentti Riitta Laitinmäki oli järjestänyt esittelyn ja opastetun kierroksen. Esittelijänä toimi hankejohtaja Anne Knaster, joka myös otti meidät ystävällisesti kahvittelun kera vastaan.

Joulukuu
10.12.2019 Joulupäivällinen Ravintola Carelian Apteekkarikabinetissa. Seija Ranta-aho esitteli ruokailun lomassa Rallyn esitelmissä käsiteltyä teemaa.

14.12.2019 Hyväntekeväisyyskassan kartuttamiseksi oli varattu 70 lippua Musiikkitalon konserttiin Valkeaa joulua, jossa esiintyivät Johanna Försti, Maria Lund, Jyrki Anttila  ja Pentti Hietanen. Saimme myytyä 69 lippua.

18.12.2019 Perinteinen joulukirkko rotarien kanssa. Tällä kertaa tilaisuus oli uuden kauppakeskuksen Triplan tiloissa Töölön seurakunnan kappelissa. Osallistujia oli klubistamme tavanomaista vähemmän, ehkä tilan kaukaisen sijainnin takia. Klubilaiset toivovatkin, että tulevina kertoina palattaisiin joulukirkkoon Agricolan kirkkoon.

Kokoontumiset kevätkaudella 2020

Tammikuu

Kuukausikokoukseemme 28.1.2020 Ravintola Perhoon olimme kutsuneet Tapiolan IW klubin sisaret. Tapiolan IW-sisaria oli tullut tilaisuuteen runsaasti, 12 henkeä. Houkutuksena oli varmasti osaltaan illan tunnettu esitelmöitsijä, professori Liisa Keltikangas-Järvinen, joka alusti aiheesta ”Kuka minä olen?” Alustuksessaan hän käsitteli monipuolisesti laajasta tuotannostaankin tuttuja itsetunnon ja persoonallisuuden teemoja, jotka herättivät odotetusti vilkkaan keskustelun.

Helmikuu Vaalikokouksessa 25.2.2020 valittiin Klubin seuraavan toimintakauden toimihenkilöt: presidentti Seija Ranta-aho, varapresidentti Kaija Keijola, past presidentti Kaisu Juusela, sihteeri Lea Asp, rahastonhoitajana jatkaa Aila Blomster, toiminnantarkastajaksi 2020 – 2021 valittiin Leena Salmi-Lehtinen ja varatoiminnantarkastajaksi Annikki Nurminen.

Kevään muut suunnitelmat menivät täysin uusiksi Suomeenkin levinneen covid-19-viruksen takia. Jouduimme perumaan paitsi suunnitellut klubikokoukset myös matkamme 20. – 22.3.2020 Piirin 142 kokoukseen Tarttoon, jonne oli lähdössä kaikkiaan 11 klubilaista ja 8 puolisoa. Luvassa olisi ollut mielenkiintoinen matka museotutustumisineen ja teatterivierailuineen. Varsinaista piirin 142 vaalikokousta yritettiin vielä järjestää 28.3.2020 Järvenpäähän, mutta sekin jouduttiin perumaan pandemiarajoitusten vuoksi. Kokous pidettiin lopulta sähköpostikokouksena 21. – 28.3.2020. Siihen osallistuivat ennakkosuunnitelmien mukaisesti klubistamme virallisina edustajina presidentti ja sihteeri.

Laivalle 30.3. suunnitellun maaliskuun kokouksen lisäksi peruuntuivat huhtikuun kokous 21.4. sekä Särkänlinnaan 19.5. suunniteltu vitjojenvaihto. Piirin puheenjohtajaa Taimi Hansonia oli kutsuttu vierailemaan klubikokouksessa. Vierailu ei myöskään toteutunut.

Valmistautumista Tarton piirikokoukseen edelsivät Kansallisen neuvoston asemaa koskevat neuvottelut, joita käytiin Kallio-Berghäll-klubin presidentin Raija Kariolan kokoon kutsumissa kokouksissa 5.2. ja 2.3.2020. Niihin osallistuivat klubistamme Ulla Ettala-Ylitalo, Aila Blomster, Maija Mäkelä ja Kaisu Juusela sekä lisäksi toiseen kokoontumiseen Seija Ranta-aho. Kokouksissa valmisteltiin toimenpidealoitetta esitettäväksi piirin 142 hallitukselle ja sitä kautta Kansalliselle neuvostolle. Aloitteen mukaan ”edellytetään, että Suomen IW-organisaatiossa aloitetaan pikaisesti keskustelu siitä, minkälainen organisaatiorakenne, kustannustehokkuus ja toimintamuoto parhaiten motivoi ja houkuttelee jäsenistöä ja varmistaa Suomen IW-toiminnan jatkuvuuden.” Aloitetta käsiteltiin Aila Blomsterin taustoituksen pohjalta klubikokouksessa 25.2.2020. Eira-Kluuvi -klubi päätti kannattaa aloitetta. Sähköisenä pidetyn piirikokouksen esityslistassa olivat kuitenkin vain henkilövalinnat. Muut sääntömääräisen vaalikokouksen asiat, niiden mukana myös piirikokoukselle tehdyt aloitteet, oli siirretty käsiteltäväksi aidosti keskustelevassa kokouksessa sitten, kun koronatilanne antaa siihen mahdollisuuden. Piirihallitus oli kuitenkin ottanut päätösesityksessään aloitteisiin myönteisen kannan.

Muita asioita: Hallitus kokoontui kolme kertaa: 5.9.2019, 15.1.2020 ja 13.5.2020.

5.9.2019 pidetyssä kokouksessa kuultiin Nordean ilmoitus tilinhoitomaksusta ja uusista yrityspaketeista ja ”päätettiin tilata Nordea Business Start-yrityspaketti sekä sen sisältämät pankkipalvelut yhdistyksen tilille”. Tilin käyttöoikeuden haltijana ja verkkopankin käyttäjänä toimii rahastonhoitaja Aila Blomster.” Kauden viimeinen hallituksen kokous 13.5.2020 oli suunniteltu pidettäväksi ulkosalla, mutta huonon sään takia siirryimme kokoustamaan sihteerin Maija Mäkelän kotiin. Kokouksessa luonnosteltiin syksyn ohjelmaa sekä normaalien klubikokousten että muiden tilaisuuksien osalta. Päätettiin mm. muistaa klubin jäsentä Pirjo Louhivuorta hänen 90-vuotispäivänsä johdosta elokuussa. Klubin 40-vuotisjuhlan vietto päätettiin siirtää tammikuulle 2021.

IW Piirin 142 sihteeriltä Helena Toivaselta tuli kesäkuussa tieto, että klubimme jäsen Kaija Keijola oli pyydettäessä suostunut asettumaan ehdolle International Inner Wheelin Board Directorin virkaan kaudeksi 2021 – 2022. Klubin presidentti ja sihteeri lähettivät 15.6.2020 Inner Wheelin piirin 142 hallitukselle tätä koskevan esityksen

Pandemiarajoituksia on Suomessa nyt jo purettu monilta osin, ja toiveikkaina siirrymmekin aloittamaan klubimme uutta toimintakautta pitäen mielessä tulevan kauden tunnuksemme

Lead the change – Johda muutosta

Helsingissä 30. kesäkuuta 2020

Kaisu Juusela

IW Helsinki Eira-Kluuvi -klubin presidentti

Kauden 2019-2020 aloitimme avéc matkalla Krakovaan 10.-12.9.2019

8.6. 2019 Piirin kevätretki Hankoon avec

21.5. 2019 Ketjujen vaihtotilaisuus Katajanokan kasinolla avec

2.5.2019 Teatteri -ilta avéc
Kansallisteatterin ”Yhdestoista hetki” oli Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän varietee rahasta, vallasta ja demokratiasta.

28.4.2019 Kevätkonsertti avéc
Saimme kuulla Kauniaisten orkesterin konsertin Uudessa Paviljongissa Kauniaisissa.

23.3.2019 Piirin 142 vaalikokous
Osallistuimme joukolla kevätpiirikokoukseen Taiteilijakoti Lallukassa. Piirikokouksen ja aterian jälkeen pidimme lyhyen oman kokouksen.

12.3.2019 vierailu Tapiolan klubin kokouksessa
Tapiolan klubi oli kutsunut meidät vieraakseen Tapiola Garden hotellin Galleria-kabinettiin. Kuulimme ravitsemusviestinnän ja ruokakulttuurin asiantuntija Ulla Rauramon esitelmän. Keskustelun jälkeen nautimme aterian.

Vaalikokous oli ravintola perhon kabinetissa 26.2.2019
Ennen kokousta toimittaja, kirjailija Maarit Tyrkkö kertoi uusimmasta teoksestaan ”Presidentti ja toimittaja”.

29.1.2019 Kuukausikokous oli ravintola Perhon kabinetissa. Ennen kokousta lukiolainen Linda Åström kertoi Pörssisäätiön järjestämästä ”Nuorten pörssilähettiläs-ohjelmasta”, missä nuoria koulutetaan kertomaan yläasteikäisille sijoittamisesta.

Uusi vuosi aloitettiin juhlavasti 10.1.2019 Ritarihuoneella kansainvälisen Inner Wheel päivän konsertilla.

 

 

13.12.2018 ”Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu” 

Syyskauden lopuksi näimme Kaupunginteatterissa lähihistoriaamme käsittelevän näytelmän ”Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu”.

13.12.2018 Joulukirkko ja kahvitilaisuus

Joulukuisena aamuna kokoonnuimme tunnelmalliseen Agricolan kirkkoon viettämään jo perinteeksi muodostunutta yhteistä jouluhartautta ja kahvitilaisuutta Rotarien kanssa.

12.12.2018 Jouluateria ravintola Vinkkelissä

 

 

Muotoilija, professori Heikki Orvolan brodeeraukset Kansallismuseon näyttelyssä 30.10.2018

Heikki Orvola kertoi itse brodeeraustensa synnystä ja esitteli näyttelyn. Työt tekevät katsojan sanattomaksi. Ketjupistojen pituus on noin 1,5 millimetriä! Mikä taito ja luovuus. Tällaisia töitä ei tule vastaan missään kovin usein. Kannattaa vierailla Kansallismuseossa ja ottaa ystävät mukaan. Näyttelyn jälkeen pidimme kokouksen museon kahvilassa.

 

24.10.2018 Vierailu Lapuan kankurien myymälässä  Katariinankatu 2

Lapuan kankurit on suomalainen perheyritys jo neljännessä polvessa. Upeat tekstiilit valmistetaan Pohjanmaalla lähinnä pellavasta ja villasta, kaunista ja käytännöllistä. Hienoa, että on vielä kotimaista tuotantoa! Täällä kannattaa nyt tehdä jouluostoksia. Kodin tekstiilien lisäksi sieltä saa myös upeita huiveja ja kylpytakkeja. Emäntämme kertoi, että ulkomaalaisista erityisesti japanilaiset ovat kiinnostuneita näistä tuotteista. Niinpä heillä on myymälä myös Tokiossa.

  

Vuosikokous ravintola Perhon kabinetissa 25.9.2018

Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat eli tilinpäätös liitteineen.

Kauden 2018-2019 aloitimme junamatkalla Pietariin 12.- 14.9.2018

Keskiviikkona Allegro- juna lähti Rautatieasemalta kello 11 ja kiidätti meidät Pietariin 3 tunnissa 27 minuutissa. Siellä meitä odotti viehättävä ja taitava oppaamme Julia Norina. Lähdimme bussilla kolme tuntia kestäneelle kaupunkikierrokselle. Kaupungin rikas arkkitehtuuri ja historia heräsivät henkiin ajettaessa pitkin katuja ja Nevan rantoja. Illansuussa kirjoittauduimme Hotelli Akyaniin, levähdimme ja illastimme läheisessä ravintola Kurortyssä.

Torstaiaamuna lähdimme bussilla kohti Iisakin kirkkoa ja Verikirkkoa. Julia kertoi kirkkojen historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta. Yhteinen lounas nautittiin ravintola Legranissa. Sen jälkeen suuntasimme kohti Fabergè- museota. Iltapäivän päätteeksi teimme vielä tunnin kestävän risteilyn, jota komea sää suosi. Lepohetken jälkeen nautimme vielä ikimuistoisen illallisen hotellin ravintolassa.

Perjantaina klo 10 suuntasimme kohti Eremitaasia, joka on yksi maailman huikeimmista taidemuseoista. Julian opastuksella tutustuimme sen upeisiin saleihin, maalaustaiteeseen, antiikkiesineisiin ja huonekaluihin. Kello 13 lounastimme Nevan rannalla Demidov-ravintolassa. 14.30 bussi nouti meidät ja suuntasi rautatieasemalle, josta Allegro 785 kiidätti meidät Helsinkiin.

Kiitos Kaisu hyvin järjestetystä matkasta, kiitos ihanat klubisisaret ja upeat puolisot mainiosta matkaseurasta.

 

Kauden 2017-18 aloitus oli viikonloppumatka Vilnaan 1.-3.9.2017

Aloitimme kauden avec matkalla Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan, jonka viehättävä keskiaikainen vanha kaupunki on itäisen Euroopan suurimpia ja kuuluu monine barokkirakennuksineen Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupunkia halkovan Neris-joen  rannalle aivan keskustaan on noussut paikallisten ihmisten ”pienois Manhattaniksi” nimittämä alue. Se koostuu korkeista, moderneista, arkkitehtuuriltaan mielenkiintoisista rakennuksista. Perjantai 1.9. oli Liettuassa koulujen alkamispäivä ja Vilnassa vietettiin viikonloppuna myös kaupunkipäiviä. Oli kaksi syytä juhlia, ja se näkyi. Oli konsertteja, näyttelyitä, myyntitelttoja ja kaikenlaisia tapahtumia kaduilla ja puistoissa. Oman värinsä katukuvaan toivat skotlantilaiset kilttiasuineen. Heitä oli saapunut kolmisen tuhatta seuraamaan Liettuan ja Skotlannin välistä jälkapallo-ottelua. Nautimme  vikkaasta katuelämästä, ja hyvästä ruuasta. Teimme myös retken Trakain upeaan, keskiaikaiseen linnaan Vilnan länsipuolelle.

*******************************************************

Vuosikokous 26.9.2017

Vuosikokouksemme oli ravintola Perhon kabinetissa. Aluksi klubisisar, fil.tri Kaisu Juusela piti esitelmän ”Murteet elävät”. Sen jälkeen käsiteltiin viralliset vuosikokousasiat. Puheenjohtaja kertoi piirin kuulumiset, ja keskusteltiin erilaisista avustuskohteista. Aterian kuluessa keskusteltiin esitelmän innoittamana murteista ja vaihdettiin vielä kuulumisia kesän vietosta.

*********************************************************************************

Lokakuun kuukausikokous Sohlbergin kotimuseossa

17.10.17 tutustuimme Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseoon Katajanokalla.  Vierailun aluksi pidimme kuukausikokouksen ja sen jälkeen korkeimman oikeuden kansliapäällikkö, varatuomari Anja Tulenheimo-Takki kertoi aiheesta ”Päivikki Sohlberg, aikansa yhdistysaktiivi”. Hän myös opasti meitä museon eri huoneissa. Lopuksi nautimme kevyen iltapalan vapaasti seurustellen.

 

Marraskuun 14. päivänä helmiä ja shampanjaa

Mikä erottaa shampanjan ja kuohuviinin? Mistä kuplat tulevat? ”Tule äkkiä, maistelen tähtiä” Näin totesi Dom Perignon legendaarisesti maistettuaan shampanjaa. Tästä kertoi meille koruliike House of elliotin omistaja tyylikkäässä kodissaan, jonne teimme vierailun. Aluksi pidimme lyhyen kuukausikokouksen, sen jälkeen emäntämme kertoi meille shampanjasta maistiaisten ja iltapalan lomassa. Sitten kuulimme helmien kasvatuksesta Kiinassa ja koruliikkeen historiasta. Lopuksi siirryimme showroomin puolelle ihastelemaan helmikoruja ja tekemään ostoksia. 

 

12.12.2017 Pikkujoulu ravintola Pastiksessa

Räntä- ja vesisateisena tiistaina kokoonnuimme ravintola Pastikseen syyskauden viimeiseen tapaamiseen. Kokousasioiden jälkeen klubisisar Heli kertoi jouluperinteistä ja näytti kuvia. Sen jälkeen nautimme herkullisen aterian iloisen puheensorinan vallitessa. Ikävä sää ei haitannut lämmintä tunnelmaamme, kun melkein kaikki jäsenet olivat päässeet mukaan.

Tammikuun kokous ravintola Perhossa

Vuosi alkoi kokoontumisella  Perhon kabinetissa 23.1.2018. Kuulimme aluksi klubisisaremme Riitta Laitinmäen esitelmän manuaalisesta Lymfahoidosta, erityisesti Vodder- Lymfaterapiasta.  Lymfaterapian käyttöaiheita ovat  mm. turvotukset, vammojen jälkitilat, leikkausten jälkihoito, säärihaavat, eräät krooniset sairaudet. Sen jälkeen pidimme kokouksen, ja lopuksi nautimme herkullisen bliniaterian keskustellen esitelmän herättämistä ajatuksista ja muista aiheista. 

 

Helmikuussa vierailimme Eduskunnassa

Maanantai 26.2. oli oppaamme mukaan hyvä päivä vierailla Eduskunnassa. Pääsimme moniin tiloihin, koska ei ollut täysistuntopäivä. Remontti on toteutettu mahdollisimman tarkasti alkuperäisiä arkkitehdin malleja noudattaen. Jopa verhot on kudottu entisten mallien mukaan. Meillä on upea ja tyylikäs Eduskuntatalo, joka on varustettu nykyajan tekniikalla.

 

Eduskuntavierailun jälkeen pidimme vaalikokouksen ravintola Perhon kabinetissa. Ensi kauden hallitus tuli yksimielisesti valittua toimeensa. Söimme salaattiaterian, ja sen jälkeen piirin puheenjohtaja Hannele Karhunen kertoi piirin kuulumisia. Saimme kuulla mm. mahdollisesta uudesta lahjoituskohteesta, hyötykoiratoiminnasta.

 

Piirin puheenjohtaja Hannele Karhunen toivotti Kansallisen neuvoston puheenjohtajalle Kaija Keijolalle hyvää matkaa Australian maailmankonferenssiin ja kiinnitti hänen rintapieleensä kengurumerkin.

Maaliskuun kokous 27.3.2018 Arabian museossa

Söimme salaattiaterian ja pidimme kokouksen museokorttelin viihtyisässä kahvilassa. Sen jälkeen tutustuimme Designmuseo Arabiaan ja taiteilijoiden työtiloihin asiantuntevan oppaan johdolla.

 

Huhtikuussa Tango Piazzolla- juhlakonsertti Savoy-teatterissa

21.4. 2018 nautimme tangon hurmaavista rytmeistä Angelika Klasin ja Tanguedia Quintetin esittäminä,
10 vuotta tangon juhlaa. 

22.5.2018 Kevätretki avec Kemiönsaari/ Dragsfjärd/ Högsåra

Aikaisin upeana kevätaamuna kokoonnuimme Kiasman edestä lähtevään bussiin. Ensimmäinen kohteemme oli Kemiön jyhkeä kirkko, jonka historiasta oppaamme Marjatta Grenman kertoi. Seuraavaksi suuntasimme kohti Amos Anderssonin kesäkartanoa, Söderlångvikia. Saimme kuulla kartanon nykyisestä omenatuotannosta ja värikkäästä historiasta Amos Anderssonin aikaan. Puolen päivän aikaan bussimme suuntasi kohti Svartnäsin lossia, jolla matkasimme Högsåraan. Siellä nautimme herkullisen saaristolaislounaan idyllisessä Farmors Cafessa. Retken viimeinen kohde oli presidenttimme Leena Salmi -Lehtisen kesäparatiisi Solbacka. Sen upealla terassilla suoritettiin vitjojen vaihto. Kohotimme maljat IW- ystävyydelle, rotareille ja keväälle. Leena luovutti vitjat ensi kauden presidentille Riitta Laitinmäelle. Nautimme vielä isäntäväen tarjoamat makoisat kakkukahvit. Kotimatka sujui kuin siivillä rattoisan puheensorinan saattelemana.

 

 

Toimintakausi 2016-2017

Kokoonnuimme kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen Helsingin Suomalaiselle klubille. Vieraanamme oli lehtori, NLP-kouluttaja Raili Suojoki, joka esitelmöi aiheesta Virtaa vuorovaikutukseen NLP:n avulla. Hän kertoi, kuinka hän on käyttänyt NLP:n keinoja oppilastyössään ammattikorkeakoulussa ja kuinka eri oppijatyyppien (auditiivinen, visuaalinen ja kinesteettinen) ymmärtäminen auttaa sekä opetustyössä että kaikessa vuorovaikutuksessa.

Raili Suojoki                        Presidentti Maija Mäkelä

Klubimme tarkkaavaisia jäseniä.

24.3.2017 näimme teatteri-esityksen Prinsessa Hamlet Q-teatterissa.

Image

(Kuvakaappaus: http://www.q-teatteri.fi/prinsessa-hamlet/)

Sarjakuvatragedia hulluudesta, ystävyydestä, identiteetistä ja vimmaisesta halusta jättää jälki.

Miksi naispuolisen taiteilijan täytyy olla hullu jäädäkseen historiaan? Miten tehdä jotain suurta ja selvitä siitä hengissä?
Prinsessa Hamlet on suuruudenhullu esitys siitä, kuinka maailmankaikkeus jatkaa kiertoaan vaikka sitä vastaan kuinka pyristelisi.

Ohjaus: Linda Wallgren
Teksti: E. L. Karhu
Rooleissa: Lotta Kaihua, Hannu Kivioja, Leea Klemola, Elena Leeve, Emmi Parviainen ja Eero Ritala.

25.4.2017

Helsingin Suomalaisella klubilla vieraanamme oli piirin viestintävastaava Tarja Laurila. Hän tutustutti klubimme sekä kansainvälisen että kansallisen ja piirimme internet-sivuihin, esitteli sivuilta löytyvää informaatiota ja opasti sivujen käytössä.

Kiinnostunutta yleisöä seuraamassa esitystä.

23.5.2017 – Kauden päättäjäiset

Keväisenä tiistai-iltana klubimme kokoontui Ravintola Töölönrantaan juhlistamaan toimintakauden päättäjäisiä. Tilaisuudessa klubin nykyinen presidentti Maija Mäkelä luovutti vitjansa tulevalle presidentille Leena Salmi-Lehtiselle. Tilaisuudessa olivat kutsuttuina myös puolisot.

t.

Syyskausi 2016 

Kuukausikokouksessamme 22.11.2016 vierailijoina oli sekä piirin puheenjohtaja Riitta Nissinen että Vaisala Oyj:n tuotekehitysjohtaja Liisa Åström.

 Riitta Nissinen kertoi, mitä Inner Wheel hänelle itselleen merkitsee, Lisäksi hän selvitti piirin tämänhetkistä toimintaa ja erityisesti hän valotti vuoden teemaa Touch a Heart. Se merkitsee aitoa kiinnostusta toisesta ihmisestä, kuuntelemista ja kuulemista.

Toisena esiintyjänä oli tuotekehitysjohtaja  Liisa Åström  Vaisala Oyj:stä. Hän kertoi tästä suomalaista hi-tech -yrityksestä, jossa vahvana vaikuttajana on ollut Väisälän perhe. Yritys toimii ympäri maailmaa, mutta pääkonttori on edelleen kotimaassa. Sen tuotteet, säähavaintolaitteet ja erilaiset mittauslaitteet ovat maailman huippuja. Yritys on julkisesti noteerattu.

************************************************************************************************************************

Ensimmäinen yhteinen tapaamisemme oli matka Riikaan 9.-11.9.2016. Mukana oli 12 iloista sisarta ja 8 komeaa puolisoa.

riga-2016_1282

Aurinkoinen Riika näytti parhaat puolensa. Teimme aluksi kiertoajelun bussilla paikallisen oppaan Natasha Jokisen johdolla. Kiertoajelun jälkeen monet meistä vieraili Latvian Kansallisensssa Taidemuseossa, jossa ensisijaisesti tutustuimme Janis Rozentalsin muistonäyttelyyn.

riga-2016_301riga-1

Illalla söimme ikimuistoisen, 5 ruokalajin ja 5 viinin maisteluillallisen sattumalta löydetyssä ravintolassa nimeltä NRO 3. Suosittelemme lämpimästi!

riga-2

Lauantaina matkasimme bussilla Rundalen linnaan, joka sijaitsee n. 85 km Riiasta lounaaseen. Pieteetillä entisöity renesanssiajan luomus teki meihin suuren vaikutuksen. Illalla katselimme Giselle-baletin Latvian Kansallisessa  Oopperassa.

riga-2016_133riga-2016_287

Sunnuntaina meillä oli vapaata ohjelmaa. Kaikki taisivat käydä ainakin Zeppelin-halleilla kauppareissulla tuliaisostoksilla.

Toimintakauden 2015-2016 päätösristeily

Toukokuun 25. päivänä suuntasimme M/S Doriksella merelle ja Helsingin edustalla olevaan saaristoon. Saaristo oli keväisen kaunis ja niin olivat klubimme sisaretkin. Mukana oli myös herraväkeä.

Inner Wheel 013
Tässä poseeraavat tuleva ja väistyvä presidenttimme.
Inner Wheel 005
Inner Wheel 006
Inner Wheel 011
Inner Wheel 009
Inner Wheel 008

Ebeneser, yli sata vuotta lasten hyväksi

Ebeneser4
Ebeneser1

Marraskuussa vierailimme Ebeneser -talossa, joka on yli sata vuotta tarjonnut tuhansille Sörnäisten lapsille ja ympäri Suomea tulleille lastentarhanopettajiksi opiskeleville viihtyisän ja innostavan toimintaympäristön. Ebeneser- säätiön toiminnanjohtaja Taina Sillanpää kertoi, miten suomalaisen lastentarhatyön uranuurtajat Hanna Rothman ja Elisabeth Alander saivat sitkeydellään ja lujalla uskolla asiaansa aikaan kansanlastentarhalle tämän oman rakennuksen, jonka suunnittelijaksi kutsuttiin Wivi Lönn. Hän oli ensimmäinen suomalainen nainen, joka oli perustanut oman arkkitehtitoimiston. Ebeneser- säätiön talossa toimii nykyisin viehättävä lastentarhamuseo. Vuokralla talossa toimivat myös Keski- Helsingin musiikkiopisto ja vironkielinen päiväkoti. 

Ebeneser3Ebeneser2

**************************************************************************************************************

 Balmuir on suomalainen menestyvä yritys

EiKlu20151027_173958
20151027_174116
20151027_174316

Lokakuun kokouksemme oli Balmuirin showroomilla Lauttasaaressa. Meitä oli tavallista suurempi joukko, sillä olimme kutsuneet ystäviämme mukaan. Aluksi saimme kuulla yrityksen historiasta. Sitkeällä työllä ja tinkimättömällä laatuun panostavalla asenteella suomalainen pariskunta on saavuttanut mainetta laajasti ulkomaillakin sisustus- ja muotimallistollaan. Tutustuimme näyttelyyn, jossa oli myös ostosmahdollisuus. Lopuksi pidimme lyhyen klubikokouksen.

******************************************************************************************************************

”Täysin purjein Karibialla”

EiKlu20150922_174006

Rotaryveli Olle Tötterman kertoi runsaiden kuvien elävöittämänä ikimuistoisesta matkastaan Karibialla. Saimme kuulla paljon alueen monivaiheisesta historiasta ja värikkäästä nykypäivästä.
Esitelmän jälkeen pidimme vuosikokouksen.

Uusi kausi 2015-2016 alkoi avec matkalla Varsovaan

20150905-EiKlu_Warsaw_219
20150905_EiKlu_Warsaw_141
20150905_EiKlu_Warsaw_103
20150905_EiKlu_Warsaw_262
20150905_EiKlu_Warsaw_273
Warsaw_274

Varhain perjantaiaamuna 4.9. tapasimme Lentoaseman jonoissa. Finnairin varmoin siivin saavuimme noin puolentoista tunnin lennon jälkeen Varsovaan, jota oli juuri huuhdellut ennenkokemattoman hellekauden jälkeen kauan kaivattu sade. Vaikka hiilikaivostyöläisten mielenosoitus keskustassa aiheutti suuria ruuhkia, luotsasivat asiantunteva oppaamme ja kuskimme meitä sujuvasti kiertoajelulle kaupungin nähtävyyksiä ihailemaan. Lounastimme vanhassa kaupungissa ja näimme Puolan juutalaisten historiasta kertovan museon Polin, jonka on suunnitellut suomalainen arkkitehti Mahlamäki. Näimme upeita entisöityjä tai täysin uudelleen vanhan mallin mukaan rakennettuja  taloja, kirkkoja ja palatseja. Lauantai-illan vietimme kabareessa ja kävimme myös herkuttelemassa kahvilassa, jonka seinällä oli Marskin kuva. Käyntikohteita olivat myös Chopan-museo, Marie Curie-museo  ym. Paljon oli nähtävää ja eloisa tunnelma kaduilla ja terasseilla. Iloinen ja avartava aloitus uudelle kaudelle! Kiitos Annika järjestelyistä ja muut sisaret puolisoineen mukavasta seurasta.

*********************************************************************************************

Kauden päätöstilaisuus ja vitjojen vaihto Lonnan saarella

Kesäkuun toisena päivänä kokoonnuimme Kauppatorin lauttalaiturille ja suuntasimme kohti Lonnan saarta. Kaunis keväinen sää suosi merimatkaamme. Nautimme maukkaan aterian saaren viime kesänä avatussa ravintolassa. Väistyvä presidentti Heli Halste-Korpela toivotti uudelle presidentille Annika Helkama-Töttermanille onnea ja menestystä alkavassa toimessaan ja pujotti vitjat hänen kaulaansa.  Annika kiitti ja kertoi suunnitelmistaan oman kautensa ohjelmista. Mukavan illan jälkeen palasimme lautalla Kauppatorille ja toivotimme toisillemme ihanaa kesää. Erosimme iloisen odottavin mielin. Syyskuussa meillä on erilainen kauden aloitus: avec matka Varsovaan.

20150602_165411_EiKlu
20150602_165431_EiKlu
20150602_170042_EiKlu

************************************************************************************************

Huhtikuun kokous oli vierailu John Nurmisen säätiössä

28.4. Vierailimme avec John Nurmisen säätiössä. Saimme tutustua säätiön ainutlaatuisiin meritaide-, meriantiikki- ja antiikkikarttakokoelmiin. Säätiön asiamies Annamari Arrakoski- Engardt kertoi säätiön mittavista Puhdas Itämeri- hankkeista. Piirimme puheenjohtaja Elsi Torn oli läsnä, ja kertoi ensi kauden lahjoitusvaroista osan menevän johonkin Itämeren suojeluhankkeeseen.

nurmisensäätiö2015_3
nurmisensäätiö2015
nurmisensäätiö2015_2

 

***********************************************************************************************************************

Vaalikokouksen 24.2.2015 jälkeen kuulimme matkakertomuksen Nicaraguasta

Käsiteltyämme vaalikokouksen viralliset asiat ja aterioituamme, saimme kuulla klubisisaremme Aila Blomsterin kertovan matkastaan Nicaraguaan. Kuvien avulla pääsimme kokemaan paikallista luontoa ja värikästä kulttuuria.

Nicaragua_Aila_Eiklu
DSCN0302
DSC00635

Aila matkakumppaninsa ja paikallisessa vanhainkodissa työskentelevän nunnan kanssa. Toisessa kuvassa vanhainkodin portti ja alimmassa kuvassa auringonlasku Nicaraguan suurimmalla järvellä.

Vuoden 2015 ensimmäisessä kokouksessa vieraili piirin puheenjohtaja
Elsi Torn

Hän kertoi aiheesta Inner Wheel ja vireys. Miten toteutamme ystävyyttä ja palvelualttiutta klubeissa ja piirissä. Miten säilyttäisimme vireän toiminnan ja saisimme uusia ystäviä mukaan. Iloksemme vierainamme olivat myös Marita Lohikoski ja Leena Salmi-Lehtinen Maneesin klubista. Elsin herättämistä kysymyksistä virisi vilkas keskustelu. Kuvassa vieraamme.

EiKlu_kokous_20150126

***********************************************************************************

Joulukuun aterialla kuulimme esitelmän uudesta upeasta kirjasta, joka kertoo Ekbergin kahvilan historiasta

Klubisisaremme, kirjan tehneen työryhmän jäsen Annikki Nurminen kertoi teoksesta ”Bulevardi 9 Bulevarden 1915 -2015”. Kirja ei kerro vain Ekbergin kahvilan historiasta, vaan myös rakentamisesta, kahvilakulttuurista ja elämästä yleensä satavuotiaassa talossa. Se sisältää mm. kuvia, karttoja ja kirjeitä. Hieno kirja itselle tai lahjaksi. Sitä saa ostaa Ekbergin myymälästä. Toivottavasti se löytää tiensä myös kirjakauppoihin.

30_12_14ekbergkirja

********************************************************************************************************************************

Marraskuun kokouksessa tutustuimme valokuvaaja Signe Branderiin

EiKlu_marras_2014

Fil.maist. Riitta Pakarinen kertoi runsaan kuvamateriaalin avulla valokuvaaja Signe Branderin elämästä ja Helsinki- kuvista. Upeat kuvat toivat eteemme menneiden aikojen Helsingin maisemia, ihmisiä ja tunnelmia. Surullista oli kuulla, että tämän taitavan valokuvaajan ja pääkaupunkimme historian tallettajan hautapaikka on täysin unohdettu ja useimmille tuntematon. Olimme kaikki sitä mieltä, että siellä pitäisi olla muistomerkki hänen kunniakseen. Mikähän yksityinen tai kaupungin taho ottaisi asian hoitaakseen? Olisi varmaan hyvä lähettää kyselyjä eri tahoille. 

************************************************************************************************************************************

Lokakuun kokouksessa esitelmä monikulttuurisesta lapsuudesta

EiKlu_loka_2014
polkuhevonenEiklu

Marianna Flinckenberg-Gluschkoff kertoi mukaansatempaavasti kirjastaan ”Pietarilainen polkuhevonen, lapsuus kolmen kulttuurin katveessa”. Kirjaa saa kirjakaupoista ja se tosiaan vie mukanaan lapsuuteen sodanjälkeisessä Helsingissä ja Lahdessa suomalaisen, venäläisen ja suomenruotsalaisen kulttuurin vaikutuspiirissä. Kuvassa Marianna ja presidenttimme Heli.

***********************************************************************************************************************************

Syyskuun kokouksessa museologiaa ja iloinen uuden jäsenen tervetulotoivotus.

Dosentti Marja-Liisa Rönkön esitelmän jälkeen nautimme maukkaan kala-aterian ja keskustelimme muistista, museoista ja miten ympäristö vaikuttaa ihmisen identiteettiin. Presidentti Heli Halste- Korpela ojensi perinteisesti IW-ruusun kiitokseksi esitelmän pitäjälle. Ennen varsinaisia vuosikokousasioita presidentti  luovutti IW-merkin uudelle jäsenellemme Marja-Liisa Mäkelälle.

2syyskuu2014
3syyskuu2014

*********************************************************************************************************************************

Elokuussa iloinen jälleennäkeminen

loppukesä14_056
loppukesä14_058

Kauden 2014-15 aloitustilaisuus oli perinteinen avec ateria. Kokoonnuimme 27.8. Kauppatorilla Suomenlinnan lautan laiturilla. Matkasimme Suomenlinnan Panimoravintolaan. Vasemmalla presidentti Heli Halste-Korpela kertoo terveiset piirin järjestämästä presidenttien tapaamisesta ja laatimastaan toimintasuunnitelmasta. Oikealla Siru, Heli, Seija ja Aila Panimoravintolan terassilla paluumatkan lauttaa odottelemassa.

**********************************************************************************************************************************************

Tervetuloa Inner Wheel yhteistilaisuuteen

tiistaina 28.1.2014 klo 17

Suomalaiselle Klubille

Kansakoulukuja 3

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen

esitelmöi aiheesta:

”Talouskriisin jälkeen on keskityttävä ihmiseen –

kohti sosiaalisempaa Eurooppaa”

Esitelmän jälkeen nautitaan kevyt illallinen ja keskustellaan aiheesta.

Ilmoittautuminen torstaihin 23.1.2014 mennessä. lea.asp@elisanet.fi
tai  050 5601872.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää

 Inner Wheel  Helsinki Eira- Kluuvi

Aila Blomster                                                                                        Lea Asp

presidentti                                                                                             sihteeri