Piirin 142 ry:n ja sen klubien 100-vuotisjuhla Kalastajatorpalla

Piiri ja sen klubit, ystävät ja Rotarit juhlivat, 100 vuotista Inner Wheel kansainvälistä hyväntekeväisyysjärjestöä 12.1.2024 Kalastajatorpalla Helsingissä. Juhlaan, johon saapui100 iloista juhlijaa oli täynnä iloa, yhteyttä ja merkityksellisyyttä. Oli ilo ja kunnia toivottaa arvokkaat vieraat tervetulleiksi juhlaan. Tervetulopuheessaan Piirin 142 puheenjohtaja Tuula Karhumäki totesi juhlahetken yhdistävän meidät kaikki yhteisen historia, ystävyyden ja hyväntekeväisyyden voiman äärellä. Olimme kaikki osa Inner Wheelin suurta perhettä. Me emme juhlineet pelkästään menneitä vuosia, vaan rakensimme siltoja tulevaisuuteen. Olimme osa juhlavuotta, joka täyttyi muistoista, yhteisöstä ja sitoutumisesta parempaan huomiseen. Olemme yhdessä luoneet Inner Wheelistä voiman, joka muuttaa maailmaa positiivisesti ja sitä juhlimme yhdessä.

Tervetuliaissanojen jälkeen kuulimme juhlapuheen, jonka piti meille kunnioitettu psykologi, filosofian lisensiaatti Pirkko Lahti. Hän totesi meidän olevan yhteisö, joka tekee äärimmäisen tärkeää työtä naisten ja nuorten hyvinvoinnin eteen.

Juhlapuheen jälkeen nautimme maittavan illallisen.

Järjestön aatemaailmasta ja Suomen Inner Wheelin toiminnasta ja kehityksestä sekä kansainvälisestä yhteistyöstä, kuulimme mielenkiintoisen esityksen Past Board Director Hannele Karhusen esittämänä. Hänellä on laaja-alainen tietämys ja kokemus Suomen Inner Wheel työstä ja hyväntekeväisyystoiminnasta.

Maittavan kahvin ja jälkiruoan jälkeen saimme kuulla ihastuttavan ja mieliinpainuvan juhlarunoesityksen IW-sisaremme Helena Toivasen lausumana. Hänen unelmastamme saimme kaikki nauttia.

Ennen tervehdyspuheita ja tanssiorkesteria, halusimme osoittaa arvoa klubimme jäsenille, jotka olivat tehneet ansiokasta ja monipuolista työtä yhdistyksiemme hyväksi. Aktiivikunniajäsenyyden ja Honoured Active Badge- merkin saivat Tapiolan Inner Wheel klubista, Tarja Aho, Raili Friskberg, Marja Katainen, Pirkko Seppä ja Inner Wheel Helsinki Kallio – Berghäll klubista Kristiina Hautakangas ja Inner Wheel Riihimäki – Hausjärvi klubista Ritva Sammalkivi

Tervehdyspuheiden, joita esittivät kuvernööri Ritva Semi, kansallisen neuvoston presidentti Raija Partanen ja Rotary Pentti Partanen, meillä ilo esittää vielä adressit -ja muut viestitervehdykset, joita saimme mm.  Koulutus Elämään säätiön Sami Teikolta ja IW piirin entiseltä puheenjohtaja Heli Halste-Korpelalta.

Ennen tanssimusiikin alkua ja tanssimusiikin tauolla oli arpajaisten vuoro. Yleisö odotti hiljaa ja jännittyneenä seremoniamestarimme Heidi Jämsän nostaessa arpanumeroita, kenen numero nyt sanotaan?
Iltamme jatkui iloisissa merkeissä, kuulumisia vaihtaen, tanssien ja nauttien Rasavillin musiikista ja solistin Anu Lehiön  lauluista.

Kiitos kaikille esiintyjille, rakkaille IW sisarille, ystäville ja rotareille ja illan upeasti vetäneelle seremoniamestarille Heidi Jämsälle ja valokuvaajalle Susanna Hartikaiselle, Kalastajatorpan väelle ja erityisesti Piirihallitukselle, joka uurasti monet työtunnit juhlan järjestelyiden merkeissä.

Erityisen kiitoksen välitämme arpajaisvoittojen lahjoittajille ja erityisesti yrityksille, jotka antoivat kannatustukensa tämän ikimuistoisen hyväntekeväisyysjuhlan onnistumiseksi. Yhdessä piiriin kuuluvien klubien kanssa edistämme hyväntekeväisyysjuhlasta saatavilla tuotoilla lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä koirien avustaja-/hajunerottelu koulutustoimintaa.

Tuula Karhumäki, puheenjohtaja Inner Wheel Piiri 142 ry


Kuvat : Susanna Hartikainen, Anja Lindfors, Tuula Karhumäki
Kuvakollaasi ja video julkistetaan myöhemmin.