Toiminta

Toimikauden 2023-2024 ohjelma

Kiitos kuluneesta toimikaudesta kaikille Piirimme klubeille ja klubijäsenille. On ollut ilo vierailla klubitapaamisissa ja tehdä yhteistyötä kanssanne yhteisen päämäärän saavuttamiseksi ja aatemaailman edistämiseksi. Hyvää kesää toivotellen puheenjohtaja Tuula Karhumäki ja hallituksen jäsenet!

Länsiväylän digilehdessä oli 8.5. oli kirjoitus Tapiolan IW -klubin koulumummotoiminnasta Mankkaanpuron koulussa. Ohessa Lehden julkaisusta pdf-tallenne.

Nurmijärven Inner Wheel -klubin naiset saivat eteensä monipuolisen ja riittoisan ukrainalaisen kattauksen. Lue lisää https://www.nurmijarvenuutiset.fi/paikalliset/6754226

Vaalikokous 23.3.2024

Jos kiinnostuit Piirimme 142 alueen klubien toiminnasta otathan yhteyttä lähettämällä sähköpostia iwf.d142@gmail.com

IW Espoon ikinuorten sisarten kanssa 18.4.2024

Espoon klubi, joka on perustettu v.1971 ja hyväksytty IIW:iin 1.1.1972 kokoontuu kerran kuussa, Café Emmassa, Tapiolan WeeGee-talossa. Tänään minulla oli mahdollisuus olla mukana heidän kanssaan. Espoo juhli 40-vuotisjuhliaan vuonna 2012. Tänä vuonna taitaa tulla jo 53 vuotta täyteen. Kuuntelin innolla mielenkiintoisia tapahtumia ja kohtaamisia tuon matkan varrelta ja siitä miten Espoon klubi syntyi, IW tietoutta haettiin Tanskasta asti. Piirin ajankohtaisten asioiden jälkeen jatkoimme tulevaisuuden pohdintaa. Kiitos mieleenpainuvasta kohtaamisesta ja herkullisesta kahvihetkestä.

IW Tuusula-Hyrylä klubin jäsenten kanssa Nukarinkosken ulkoilualueella 16.4.2024

Luonnon helmassa, lintujen iloisesti laulellen ja kosken pauhaessa istuimme nuotion ympärillä jutellen ja keskustellen klubin 35 vuotistaipaaleesta ja tulevaisuuden näkymistä. Jäsenet muistelivat Tuusulan ja Hyrylän klubien yhdistymisten aikaa vuotta 2005. Nykyään klubi kokoontuu kuukausittain eri paikoissa. Tänään kokoonnuttiin Nukarikosken ulkoilualueella olevalle laavulle.
Jutustelun lomassa kuppi kuumaa teetä ja nuotiolla paistettu makkara maistui makoisalta. Tuusula-Hyrylän klubille lämpimät kiitokset rennosta yhdessäolosta ja rupatteluhetkistä.

Klubien presidentit/edustajat ja piirihallituksen jäsenet Talin Kartanossa 15.4.2024

Piirihallituksen kokouksen jälkeen klubien presidentit ja tulevat presidentit, piirihallituksen jäsenet ja sääntötyöryhmän edustajat kokoontuivat tärkeiden asioiden äärelle Talin Kartanon kabinettiin. Tilaisuudessa keskusteltiin ajankohtaisista asioista, sääntöuudistuksesta ja tulevan toimikauden asioista. Sääntötyöryhmä esitteli sääntöuudistuksen sisältöä ja perusteluita tehdyille muutoksille. Keskustelu oli monipuolista. Erityisesti pohdittiin, voisiko jotain hallituksen tehtäviä ulkoistaa. Pieniä teknisiä muokkauksia tehtiin ja sääntötyöryhmää evästettiin pohtimaan ulkoistamisen lisäämistä sääntöihin. Työ jatkuu ja seuraavaksi ryhdytään pohtimaan mallisääntöjä klubeille. Järvenpään klubin presidentti Tarja-Liisa Luukkanen innosti osallistujia hankkimaan Järvenpään klubin historiikin, hyväntekeväisyystuottojen kartuttamiseksi Järvenpään seurakunnalle. Tuleva puheenjohtaja kuulosteli jäsenten mielipidettä 10.1.2025 tapahtumaan liittyen. Kiitos kaikille osallistujille.

Intercity-kokoontui 9.4.2024

Tuusulan-Hyrylän, Järvenpään ja Keravan Inner Wheel klubit kokoontuivat yhteiseen tilaisuuteen XO Centerin Liikuntakeskukseen. Minulla oli ilo olla mukana klubien yhteisessä tilaisuudessa. Toisaalta oli hyvin surullista, kun tällainen jo vuosia toistunut yhteinen lämminhenkinen ja niin aidon ystävyyden tunteen suoma tilaisuus olikin viimeinen, sillä kaksi klubia (Järvenpää ja Kerava) lopettaa toimintansa. Ellimaija Walamiehelle kiitokset kutsusta ja järjestelyistä.

Uuden Liikuntakeskuksen esittelyn ja tutustumiskierroksen jälkeen kahvi suolaisen ja makean suupalan kanssa maistui. Vein Piirin 142 tervehdyksen ja Tuusula-Hyrylästä Liisa Sorri kiitteli ja kutsui meidät syksyn 22.10.2024 35-vuotis juhlaan Rykmentinpuistoon. Tarja-Liisa Luukkanen Järvenpään klubista lausui myös kiitokset. Ellimaija Walamiehelle ja kaikille Keravan klubilaisille kiitokset kutsusta ja järjestelyistä.

Piiri kouluttaa

Piirin yhtenä tehtävänä on kouluttaa klubin jäseniään IW-Aatemaailmaan ja -toimintaan totesi avauspuheessaan Piirin puheenjohtaja Tuula Karhumäki. Koulutustapahtumassa 6.4.2024 Itäkeskuksen kirjaston tiloissa oli eri klubien toimijoita kuulemassa erinomaisten esiintyjien esityksiä. Elsi Torn kertoi IW:n historiasta ja vuositeemoista ja merkittävistä henkilöistä, merkkikäytännöistä ja kokoustekniikasta. Tärkeät päivämäärät ja käytännöt sekä jäsenkehitys tulivat selkeästi esille Tarja Laurilan esityksessä. Pirjo Hakala-Lahtisen esityksessä keskeistä olivat talouteen liittyvät ajankohtaiset asiat ja klubien yhteistyön toimintamallit. Yhteisesti todettiin palvelun merkitys ja myös eri toimijoiden välillä.

Koulutuspäivillä puhuimme merkkikäytännöistä. Kallion klubin arkistointia tehdessäni eteeni tuli Piirin 142 vanhoja ohjeita lippu, viiri ja merkkien käytöstä. Kokosin löytämiäni ohjeita tähän liput, viirit ja IW-merkit käyttöihin liittyvistä säännöistä, viime vuosisadalta. Ohjeet ovat toimintaa ohjaavia. Mielestäni on hyvä päivittää kaikkien klubien käyttöön.

Piirikokous 23.3.2024

Tilaisuus aloitettiin lounaalla klo 11.15 ravintola Perhon tiloissa. Iltapäiväkahvit nautittiin kokoussalissa klo 14.00 alkaen. Virallisen kokouksen jälkeen kotiviljelyn asiantuntija Anu Ranta kertoi vinkkejä kotiviljelyyn ja Kansallisen Neuvoston presidentti Raija Partanen kertoi Kansallisen Neuvoston kuulumisia.

Kokousväen kokoonnuttua lounaan jälkeiseen piirikokoukseen piirin 142 puheenjohtaja toivotti kokoukseen osanottajat tervetulleiksi ja piti aloituspuheenvuoron, jossa hän käsitteli tulossa olevia muutoksia, niihin orientoitumista ja muutosten välttämättömyyttä sekä rohkaisi jäseniä uudistuksiin. Puheenjohtaja kiitti klubeja vierailuistaan eri klubeissa ja arvioi IW-ystävyyden toteutuneen piirissä hyvin. Aloituspuheenvuorossaan Karhumäki nosti esiin ajatuksen piirin ja klubienkin strategiasuunnitelmien laatimista kolmeksi vuodeksi sekä kiitti Tarja-Liisa Luukkasta Järvenpään klubin historiikista, jossa on selvitetty myös IW: varhaisvaiheet Suomessa.

Klubivierailulla IW Helsingin Eira-Kluuvi klubissa 18.3.2024

Klubilaisia

Klubitilaisuudessa oli iloinen puheensorina ja kuulumisia vaihdettiin puolin ja toisin. Nautimme talon antimista ja muistelimme 100-vuotisjuhlatilaisuutta katselemalla videota. Kerroin Piirin ajankohtaisista asioita. Kysymyksiä heräsi myös tulevan kevään ohjelmasta, sääntöuudistuksesta ja KN:n kokouksessa päätetystä organisaatiouudistuksesta.

Vieraana Nurmijärven IW klubin tilaisuudessa Rajamäellä 12.3.2024

Vierailulla Nurmijärven lämminhenkisessä klubitilaisuudessa, missä jäsenet kohtasivat toisensa ja vaihtoivat kuulumisia. Tilaisuuden esiintyjä Sanna Reuna Aivoliitosta esitelmöi tärkeästä aiheesta, aivoterveydestä ja sen edistämisestä. Aivoja emme voi vaihtaa?Mikä on aivoillesi parasta? Perusasioiden, uni, liikunta ja hyvä ravitsemus lisäksi pussaa, halaa, silittele, ole läheisten kanssa, hengittele, rauhoitu, mene metsään , museoon….. Jokainen päivä on aivoterveyspäivä.
Esityksen jälkeen nautimme maittavista Strutsitilan antimista. Omassa puheenvuorossani kiitin klubia aktiivisesta osallistumisesta 100-vuotisjuhlien toteuttamiseen, kerroin Piirin ajankohtaisista asioista ja kevään ohjelmasta. Kaunis kiitos vieraanvaraisuudesta Presidentti Kirsti Handolin , muut toimijat ja ja klubin jäsenet.

Inner Wheel Järvenpään klubi ry:n 65-vuotishistoriikki on ilmestyny

Tänään on erityisen merkittävä päivä, kun juhlistamme Inner Wheel Järvenpää ry:n 65-vuotishistoriikin julkaisua. Kuten tiedämme, tämä historiikki ei ainoastaan dokumentoi klubinne kiehtovaa menneisyyttä, vaan se on myös kunnianosoitus kaikille niille, jotka ovat olleet mukana luomassa ja vaalimassa klubinne perintöä.

Piiri 142 ry:n edustajille puheenjohtaja Tuula Karhumäellä ja taloudenhoitaja Pirjo Hakala-Lahtisella oli ilo osallistua historiikin julkistamistilaisuuteen ystävänpäivänä 14.2.2024 Järvenpää talolla. Järvenpään klubin presidentti ja kirjan kirjoittaja Tarja-Liisa Luukkanen kertoi avauspuheessaan kirjan kirjoittamisvaiheista ja kiitti eri tahoja, jotka olivat tukeneet sisällön tuottamisessa. Julkistamistilaisuus päättyi illalliseen Ravintola Bistrossa.

Haluan erityisesti kiittää historiikin kirjoittajaa, dosenttia, tohtoria ja tutkijaa klubinne presidenttiä Tarja-Liisa Luukkasta , joka on omalla ammattitaidollaan ja omistautumisellaan antanut meille tämän arvokkaan lahjan. Hänen työnsä ei ainoastaan avaa ikkunaa menneisyyteen, vaan se myös valaisee tietämme kohti tulevaisuutta. Historiikin kautta saamme ymmärrystä siitä, miten klubimme on vaikuttanut niin paikallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Kovakantinen ja sidottu historiikki kertoo sanoin, kuvin (84 kpl), luetteloin ja taulukoin palvelun, ystävyyden ja kansainvälisen yhteisymmärryksen ihanteisiin sitoutuneen, vuonna 1958 perustetun yhdistyksen 65 vuoden toiminnasta. Historiikki tekee näkyväksi sen toiminnan, joka on tallentunut klubin arkistolähteisiin eri vuosikymmeninä: klubia edeltäneen rotarinaisten kerhon, kokoontumiset, esitelmät, juhlat, retket, yhdistyksen hiljaisen avustustoiminnan sekä työn, jota se alkuvuosinaan teki IW-aatteen levittämiseksi Suomessa. 

Jos haluat hankkia kirjan, painetun teoksen hinta on 47 e, ja se on tilattavissa sekä kirjakauppojen kautta että verkossa Books on Demand -verkkokaupassa (haku verkosta hakusanoilla ”Books on Demand” [BoD], avautuvalta sivulta valikko ”Kirjakauppa”, jonka hakukenttään kirjoittamalla ”Inner Wheel Järvenpää” avautuu mahdollisuus kirjan tilaamiseen). 

IW-piirin 142 ja Järvenpään seurakunnan ystävällisellä myötävaikutuksella historiikin tekijänpalkkiot menevät Järvenpään seurakunnan diakoniatyölle, lahjakortteihin lapsiperheille ja vanhuksille, mistä lämmin kiitos piirille. 

Katso video 100 -vuotisjuhlasta

100-vuotisjuhla 12.1.2024 Kalastajatorpalla

Piiri 142 ry ja kaikki sen klubit yhdessä järjestivät Inner Wheelin 100-vuotisjuhlan kunniaksi arvokkaan, mutta iloisen, lämminhenkisen ja IW aatemaailmaa edistävän juhlan Kalastajatorpalla 12.1.2024.

Illan ohjelmassa oli mm. tervetuliaissanat, juhlapuheet, taidearvontaa, terveyttä edistävää liikuntaa Rasavillin tanssimusiikin tahdissa, muistamisia ja muuta mukavaa. Yhdessä piiriin kuuluvien klubien kanssa tulemme tukemaan hyväntekeväisyysjuhlasta saatavilla tuotoilla Wise Nose – ja Koulutus Elämään Säätiön toimintaa.

Sädehdimme yhdessä sydämellistä ja lämmintä tunnelmaa!
Lue lisää ajankohtaista sivulta!

Yrityksiä, joilta saimme kannatustukea

Inner Wheelin 100-vuotisjuhlan ohjelma

Klo 18.00 Tervetuliaismalja ja siirtyminen pyöreään saliin
Tervetuliaissanat Piirin 142 ry:n puheenjohtaja Tuula Karhumäki


Juhlapuhe
Pirkko Lahti, psykologi, filosofian lisensiaatti
Illallinen
Järjestön aatemaailmasta Hannele Karhunen, Past Board Directors,
Kahvi
Juhlaruno Helena Toivanen, IW-sisar
Tervehdykset ja muistamiset
Tanssimusiikkia Rasavillin orkesterin tahdissa
Taidearpajaiset*
Tanssimusiikkia Rasavillin orkesterin tahdissa
Pukukoodi: Tumma puku

Piirihallituksen syyskauden päättäjäiset

Piirihallituksen jäsenet kokoontuivat 15.12.2023 Olivia Central Station ravintolaan viimeistelemään syyskautta ja tulevaa 100-vuotisjuhlaa. On ilahduttavaa todeta, että juhliin on tulossa lähes 100 vierasta ja juhlan tukijoitamme on lukuisa määrä. Odotamme innolla tapahtumaa, josta on tulossa ikimuistoinen juhla.

Vierailu Tapiolan Inner Wheel klubin kokoukseen 14.11.2023

Oli upeata astua tilaan, jossa vallitsi poikkeuksellinen tunnelma.Tila, jossa ystävyyden siemenet ovat itäneet ja kasvaneet vahvaksi yhteisöksi. Se näkyi hymyissä, jotka valaisivat huoneen, ja pienissä teoissa, jotka kertovat siitä, että täällä ollaan toisia varten. Tästä hyvänä esimerkkinä ”Koulumummotoiminta”, josta voit lukea lisää ajankohtaista sivulta presidentti Tarja Louhenkilven kirjoituksesta. Erinomaisen hyvä idea oli ”Valkoinen Elefantti pöytä”, mihin jokaisella on mahdollisuus tuoda myytävää yhdistyksen hyväntekeväisyyden hyväksi. Kiitos klubille vieraanvaraisuudesta ja aktiivisista keskusteluhetkistä.

28.10.2023 vuosikokous

Piiri 142 ry:n vuosikokous Perhon opistossa 28.10.2023

Vuosikokous alkoi yhteisellä lounaalla Perhon Ravintolassa. Klubien edustajien iloinen joukko nautti hyvästä ruoasta ja sisarten seurasta. Iloinen puheensorina täytti ravintolasalin ja kuulumiset vaihdettiin puolin ja toisin.

Vuosikokouksessa meillä tällä kertaa oli upea viirien esittely, johon myös IIW:n presidentin Trish Douglasin antama viiri tullaan lisäämään. Kokouksen avasi ja sitä johti Piirin puheenjohtaja Tuula Karhumäki sekä edellistä toimikautta koskevien asioiden osalta puheenjohtajana oli Tarja Louhenkilpi. Sihteerinä toimi piirin sihteeri Tarja-Liisa Luukkanen. Läsnä kokouksessa oli 19 jäsentä esiintyjät mukaan lukien.  Kokouksessa myönnettiin piirihallitukselle vastuuvapaus, jonka jälkeen tarkastelimme Piirin tekemää yhteenvetoa klubien antamista lahjoituksista. Niitä oli kertynyt mahtavasti lähes 26 200 euroa.  Tapiolan IW klubia kiitettiin keltaisella ruusulla upeasta suorituksesta. Klubi oli kerryttänyt hyvätekeväisyystuottoja kohteilleen lähes 32 % tuosta kokonaissummasta.  Kiitos kaikille klubeille upeasta hyväntekeväisyystyöstä. Saamme olla ylpeitä klubien tekemästä palvelutyöstä.

Kokouksessa päätimme myös käynnistää sääntömuutosten selvitystyön tämän toimikauden aikana. Tarkoituksena on mahdollistaa tilinpidon keventäminen, mikä koskee Piirin säännöissä §6 toiminta-ja tilikausi. Lisäksi arvioidaan sääntöjen muut mahdolliset tarvittavat yhdistyslain uudistuksesta aiheutuvat muutokset. Valmistelussa huomioidaan KN:n selvitystyöryhmän työ ja mahdolliset ehdotukset. Sovittiin, että Klubit ilmoittavat edustajansa marraskuun aikana piirihallitukselle.

Virallisen kokouksen jälkeen KN:n varapresidentti Eve Pylkkänen toi Kansallisen neuvoston terveiset heidän tehtävistään ja meneillään olevista asioista.
Päivän kohokohta iloisten kohtaamisten lisäksi taisi kuitenkin olla meikkitaiteilija ja kosmetologi Raili Hulkkosen rento ja opetuksellinen esitys vahvasti aikuisen naisen syysmeikkivinkeistä. Hän yritti taltuttaa monien ennakkoluulot, että silmämeikin tekeminen on liian vaikeaa ja siihen tarvitaan paljon eri tuotteita. Näinhän se ei ole. Tarvitsen vain pohjustuksen, pari sivellintä, rajauskynän, yhden luomivärin ja ripsivärin. Raili kannusti meitä jokaista tekemään silmämeikin jota voi käyttää päivittäin ja joka tilanteessa. Ihanan kauneuspäivä!

Piiri 142 edustus mukana IW Riihimäki-Hausjärvi klubi ry:n hyväntekeväisyyskonsertissa

Sunnuntaina 15.10.2023 Piirin puheenjohtaja Tuula Karhumäellä ja varapuheenjohtaja Tuija Voipiolla oli ilo osallistua Ystävien ketju hyväntekeväisyyskonserttiin. Konsertissa esiintynyt Retro Sisters kiidätti kuulijansa 20-60-luvun Harmony Sistersin laulujen maailmaan. Mukana musiikin tahdissa näimme unelmamekkoja ja tanssikoulu Lasikengän tanssiesityksiä. Kiitos klubille ja tuesta lasten ja nuorten hyvän elämän tukemiseen paikkakunnallanne.

Piirin entisten puheenjohtajien jälleen näkemisen iloa

Iloinen puheensorina täytti kabinetin, kun piirin entisiä puheenjohtajia saapui Piirin hallituksen vieraaksi 18.9.2023. Alkuvuosien puheenjohtajista osa oli estynyt tulemasta, mutta vuoden 1995-1996 kauden puheenjohtaja ja seuraavien kausien puheenjohtajia oli saapunut mukavasti paikalle.
Kuulimme tervetulotoivotusten ja esittäytymisten jälkeen Board Director, IW International, ex-piiripuheenjohtaja Kaija Keijolan esitystä hänen puheenjohtajakaudeltaan 2000-2001. Hänen esityksensä viritti meidät muistelemaan ja keskustelemaan IW-aatemaailmasta, toiminnan kohokohdista ja tulevaisuudestakin. Lopuksi nautittiin ruokaisa salaatti. Hallituksen jäsenet saivat myös eväitä toiminnan kehittämiseksi ja tunnettuuden lisäämiseksi.
KN:n presidentti Raija Partanen kertoi meille hyvin onnistuneesta ja toteutetusta IIW:n presidentti Trish Douglasin vierailusta.

Piirin puheenjohtajakausia on 37, alkaen toimikaudesta 1986 -1987. Edesmenneitä kahdeksaa (8) piirin puheenjohtajaa muistamme lämmöllä. Piirin puheenjohtajista kaksi on toiminut useamman vuoden (2-3 kautta) puheenjohtajana. Kiitämme kaikkia puheenjohtajia!
Jokainen puheenjohtaja hallituksen jäsentensä kanssa on tehnyt uraa uurtavaa työtä, sille ajanhengelle ominaista aatemaailmaa tukevaa tärkeätä työtä. Jokainen niistä teoista on vienyt IW toimintaa eteenpäin ja ennenkaikkea edistänyt aitoa ystävyyttä, palvelemista ja keskinäistä yhteisymmärrystä. Siitä voimme olla ylpeitä!

Piirin edustus mukana IIW:n presidentin Trish Douglasin vieraillessa IW Hki Kallio-Berghäll klubissa

IIW:n presidentti Trish Douglas saapui KN:n presidentin Raija Partasen kanssa aikaisin aamulla Eduskuntataloon, jonne klubi oli järjestänyt tutustumiskäynnin. Eduskuntatalossa meidät otti vastaan kansanedustaja Mia Laiho. Hän kertoi kansanedustajan työstä, työryhmistä, valiokunnista ja eduskunnan työstä. Lopuksi tutustuimme itse eduskuntataloon. Lounaan jälkeen tutustuimme Kaupungin nähtävyyksiin Hop-on-hop -off bussilla. Piirin puheenjohtajana osallistuin Kallio- Berghäll Klubin hallituksen kokoukseen. Piiristämme kokoukseen mukaan tuli myös taloudenhoitaja Pirjo Hakala-Lahtinen.

Kuvissa: Trish Douglas, Tuula Karhumäki, Ann-Marie Turtiainen, Raija Partanen, Anne Koskinen, Merja Merasto, Mia Laiho, Tommi Kannon

Hallituksen kokouksen jälkeen Kallio-Berghäll klubin presidentti Anne Koskinen toivotti Presidentit Douglasin ja Partasen sekä piirin puheenjohtajan sekä kaikki jäsenet tervetulleiksi vuosikokoukseen. Trish Douglasin puheen (on kuultavissa Kalliio-Berghällin klubin sivuilta) ja klubin varapresidentti Merja Meraston puheiden jälkeen nautittiin maittavista tarjoiluista ja keskusteltiin innokkaasti ajankohtaisista aiheista. Trish puheessaan kertoi järjestön toiminnasta, teemasta ja sen keskeisestä tarkoituksesta, jäsenhankinnan haasteista ja tulevasta 100-vuotisjuhlasta. Hän kehotti kaikkia miettimään jäsenhankintaa, hyvinvoinnin ja terveen elämän edistämistä. Lopuksi hän toivotti kaikki tervetulleiksi Manchesteriin 100-vuotisjuhliin.

Kuvissa klubimme jäseniä, Raija Partanen ja Trish Douglas. Raija Kariola oli vuosikokouksen puheenjohtajana.

Piirin hallituksen, presidenttien ja varapresidenttien aloituskokous 24.8.2023 Mestarillilla

Perinteinen Piirin hallituksen ja klubien presidenttien ja varapresidenttien tapaaminen Mestaritallilla keräsi iloisen IW-sisarten joukon kertomaan upeista toimikauden suunnitelmistaan. Tilaisuuden avasi toimikauden puheenjohtaja Tuula Karhumäki sytyttämällä kolme kynttilää IW  toiminnan peruselementtien; aito ystävyys, palveleminen ja kansojen keskeinen yhteisymmärrys kunniaksi. Kynttilän sinisellä värillä nostettiin esille klubien ja sen jäsenten merkityksellinen työ naisten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä.Presidentti Raija Partanen toi Kansallisen Neuvoston terveiset ja kertoi, meneillään olevista projekteista (European Rally 2025 ja organisaatio selvitysprojekti) ja kansainvälisestä yhteistyöstä.

Kuvassa: KN presidentti Raija Partanen, piirin 142 past puheenjohtaja Anja Lindfors ja puheenjohtaja Tuula Karhumäki sekä klubien edustajia

Tuulan esityksen (jaettu osallistujille) jälkeen klubien edustajat kertoivat toiminnastaan.

Järvenpään klubi, joka on vanhin klubimme täyttää 65 vuotta ja sen kunniaksi on tulossa upea ja historiikki IW toiminnasta ja sen synnystä. Kirja tulee myyntiin lokakuussa ja sen tuotot käytetään nuorten ja lasten hyväksi. Riihimäki-Hausjärven klubin punainen lanka toiminnassa on yhdessä tekeminen ja tuotosten jakaminen niin jäsenten kuin muidenkin iloksi. Tapiolan klubissa on innovoitu uutta hyväntekeväisyystoimintaa vapaaehtoistyönä koulussa, IW-sisar nuorten tukena koulutyössä. Useissa klubeissa pohditaan aktiivisesti, miten voitaisiin lisätä hyvinvointia elämään ja hankkia uusia jäseniä toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi. Näistä kaikista tapahtumista me IW-sisaret haluamme kuulla lisää. Syyskuun aikana Piirimme klubit osallistuvat IIW:n presidentin Trish Douglasin vierailuun järjestämällä erilaisia tapahtumia ja vierailu alueellaan.

Toimikaudella on tulossa iso tapahtuma 100-vuotisjuhla, joka on meidän kaikkien klubien yhteinen suuri hyväntekeväisyystapahtuma. Sovimmekin että yhdessä markkinoimme tapahtumaa klubeissa ja klubien ulkopuolella uusillekin jäsenyydestä kiinnostuneille ja ystäville. Lisätietoa löytyy sivuiltamme ja sieltä ladattavasta esitteestä.

Piirin kevätretki ja vitjojen vaihto la 27.5.2023

InnerWheel piirin 142 ry kesäretki Fiskarsin ruukkiin toteutui lauantaina 27.5. pikkubussilla. Mukana 16 eri klubien jäsentä puolisoineen. Fiskarsin torilta saimme kyytiimme paikallisen oppaan Birgitta Kurtenin, joka kertoi ruukin historiasta bussilla kierrättäen sekä kävellen ja näyttäen paikkoja. 

Herkullinen Lounas nautittiin Ravintola Kuparipajassa.

Lounaan jälkeen piirin jäsen Helena Toivanen lausui meille runoja, minkä jälkeen hänet kukitettiin aplodien kera. 

Ohjelmassa oli myös piirin puheenjohtajien vitjojen vaihto. Anja Lindfors luovutti puheenjohtajan vitjat Tuula Karhumäelle Kallio-Berghäll klubista. Varapuheenjohtajan merkin sai Tuija Voipio Tapiolan Klubista. Paikalla olleet hallituksen jäsenet sihteeri Tarja-Liisa Luukkanen ja jäsen Helena Toivanen myös kukitettiin. 

Toimintaa aikaisemmilta toimikausilta

 

Hyväntekeväisyyskonsertti 10.5.2022

 

Maailma on kaunis – Kukanpäivän hyväntekeväisyyskonsertti 13.5.2021

Piirin ensimmäinen striimattu konsertti järjestettiin helatorstaina Riihimäen Keskuskirkosta. Konsertissa esiintyivät Taina Piira, laulu; Janne Hovi, urut ja piano sekä Seppo Hovi, juonto ja piano. 

Taina on myös Inner Wheel Tuusula-Hyrylä klubin presidentti.

Riihimäen seurakunta tuki konserttijärjestelyjä antamalla tilat ja tekniikan korvauksetta käyttöömme.

Konsertin tuotolla tuetaan paikallisten lasten ja nuorten kesäloman viettoa Riihimäen seurakunnan diakoniatyön kautta.


Piirin entisten puheenjohtajien lounastilaisuus 12.9.2019

 

Piirihallitus oli kutsunut piirin entiset puheenjohtajat perinteiseen lounastilaisuuteen Helsinkiin. Niinpä pöydän ääressä istui 12.9.2019 yksitoista entistä piirin puheenjohtajaa. Iloinen puheensorina kuului pöydän ympärillä, kuulumisia vaihdettiin.

Piirin puheenjohtaja Taimi kertoi kauden tulevista tapahtumista. Kuulimme myös uutisia klubien suunnittelemista hyväntekeväisyyskonserteista Nurmijärvellä ja Riihimäellä sekä Kallion klubin organisoimasta IW Rallysta.  Hannele kertoi Syroksella huhtikuussa järjestetystä Women for Europe 9 -konferenssista ja ensimmäisestä IIW:n Past Board Directorsien kokouksesta Grazissa heinäkuussa sekä tulevista että suunnitteilla olevista kansainvälisistä tapahtumista.

”Past is not past – past means experienced” (lainaus PBD-tapahtuman sloganista)


Piirin kevätretki Hankoon 8.6.2019

Täysi bussillinen piirin 142 sisaria aveceineen suuntasi kauniina kesäpäivänä aurinkoiseen Hankoon. Bussi oli lähtenyt Riihimäeltä ja poiminut matkustajia Järvenpäästä, Tuusulasta ja Helsingin Kiasmalta. Matkalla pidimme virkistystauon Tammisaaressa.

Hangossa pääsimme tutustumaan Pension Bellevuehen, jonka ruokasalista on sanottu avautuvan Hangon kaunein näköala. Arkkitehti Eva-Karin Wilkko Antell kertoi paikan historiasta. Bellevue rakennettiin alunperin 1800-luvun lopulla ylelliseksi kylpyläksi  Nykyään se on asunto-osakeyhtiömuotoinen omistajiensa lomakoti.

Heli luovutti piirin puheenjohtajan vitjat Taimille.

Nautimme Hangon Casinolla herkullisen lounaan, jonka jälkeen teimme museonjohtaja emerita Marketta Wallin opastuksella kiertoajelun kaupungissa.  Hän kertoi meille Hangon historista ja toisen maailman sodan aikaisista tapahtumista Hankoniemellä.  Saimme ihalla upeita villoja hiekkarantoja.


Kansainvälisen Inner Wheel -päivän konsertti 8.1.2017 Järvenpää-talossa

Inner Wheel piiri 142 juhlisti kansainvälisen Inner Wheelin 93. syntymäpäivää Järvenpää-talon Sibelius-salissa 8.1.2017 pidetyssä hyväntekeväisyyskonsertissa. Konsertti on hyväksytty ”Suomi 100 vuotta” Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

    

Piirin puheenjohtaja Riitta Nissinen toivotti konserttivieraat tervetulleiksi. ”Kansainvälisen Inner Wheelin presidentti nigerialainen Oluyemisi Alatise kehottaa meitä toimimaan sydämellä, koskettamaan sydäntä, mitä sitten teemmekin auttaaksemme ihmisiä ympärillämme, lähellä ja kaukana. Suomi 100 vuotta -juhlinnan teemana on Yhdessä.  Sekin kehottaa meitä kohtaamaan toinen toisemme ystävinä, koskettamaan sydämiä ja saamaan paljon aikaan yhdessä. Yhdessä voimme iloita hyvistä asioista ympärillämme.”

Konsertin alussa Nurmijärven Inner Wheel -klubin Anja Lindfors ja Marita Orava lahjoittivat Inner Wheel Forever -ruusuprojektin tähänastisen tuoton 16.000 euroa  Koulutus Elämään Säätiön hallituksen puheenjohtajalle Kari Helaniemelle.

 

Konsertissa esiintyivät sopraano Mari Palo ja tenori Ville Salonen säestäjänään pianisti Janne Hovi sekä Järvenpään Mieslaulajat johtajana Filip Häyrynen. Kuulimme hienojen taiteilijoiden esittämänä mm. Sibeliusta, Merikantoa, Kalmánia, Lehária, Puccinia ja suomalaisia kansanlauluja. Konsertti päättyi yhdessä laulettuun Maamme-lauluun.

Konsertin tuotto tullaan lahjoittamaan Koulutus Elämään Säätiölle ja Tullin huumekoirat -projektille.

    

  

 

Pitkäsen Kukkakauppa tuki konserttia kaunilla kukka-asetelmilla.
Arpajaisten palkintopöydässä oli upeita palkintoja.
Piirihallitus vahvistettuna avuliailla puuhanaisilla oli erittäin tyytyväinen konsertin suureen suosioon.

Kuvat Kari Asp

    


IIW:n presidentti piirihallituksen vieraana 14.9.2016

Maailman presidentti Oluyemisi Alatisen viikon kestävän Suomen vierailun keskiviikko 14.9.2016 oli varattu piirihallitukselle.

Piirin varapuheenjohtaja Hannele Karhunen tarjosi kotonaan lounaan, jonka jälkeen suuntasimme Suomen Luontokeskus Haltiaan Nuuksioon. Nigerialaista vierastamme kiinnosti erityisesti Suomen talvi, lumi ja revontulet.

Toinen tutustumiskohteemme oli Lentotulli Vantaalla. Tulli on yksi tärkeimmistä hyväntekeväisyyskohteistamme, järjestömme on lahjoittanut yli 60 koiraa.

Kuulimme esityksen postitoiminnasta sekä tapasimme huumekoira Manun ja tulevan huumekoiran puolivuotiaan Hessun kouluttajineen. Näimme Manun tositoimissa etsintäesityksessä.

Mielenkiintoinen ja upea syyspäivä!

Suomen Luontokeskus Haltia, Nuuksio

haltia1 haltia4

Lentotulli Vantaa

lentotulli1 lentotulli2 lentotulli3 lentotulli4 lentotulli5 lentotulli6 lentotulli7 lentotulli8


Piirin 142 kevätretki Tvärminneen

tvarminne200 tvarminne201

Aurinkoisena lauantaina 21.5. täysi bussillinen piirin 142 siskoja ja aveceja matkasivat kohti Hankoniemeä.   Poikkesimme iloisessa Inkoossa Westerby Gårdissa kahvitauolla ja poimimme mukaan oppaamme Irja Olkinuoran.  Irja kertoi meille matkan varrella paikallisesta historiasta ja nähtävyyksistä sekä lausui väliin muutaman runon.

Pääkohteemme oli Tvärminnessä sijaitseva Helsingin yliopiston eläintieteellinen asema, jonka johtaja Marko Reinikainen esitteli meille yksikön toimintaa.  Yksikkö toimii biologisten tieteiden kenttäopetuksen ja tutkimuksen tukikohtana.  Painoalueita ovat vähäsuolaiset rannikkovedet ja niiden eliömaailma sekä saariston eliöyhteisöt.  Syksyisin ja talvisin asemalla järjestetään myös lukuisia muiden alojen kursseja, työkokouksia ja seminaareja.

Paluumatkalla teimme kiertoajelun Irja-oppaan johdolla Tammisaaren viehättävässä puutalokaupungissa ja ihailimme hyvin hoidettuja pihoja ja kaunista merimaisemaa.

Palasimme kotiin taas kerran monta kokemusta rikkaampana.  Samana päivänä Suomi oli selvittänyt tiensä MM-jääkiekon loppuotteluun.  Voisiko päivä parempi olla! 

Kansainvälisen Inner Wheel -päivän konsertti 10.1.2016 Temppeliaukion kirkossa

Piiri 142 ry järjesti 10.1.2016 kansainvälisen Inner Wheel -päivän hyväntekeväisyyskonsertin Temppeliaukion kirkossa.  Konsertilla juhlistettiin myös piirin 30-vuotista toimintaa.

Piirin puheenjohtaja Lea Asp toivotti Inner Wheelin jäsenet ystävineen tervetulleiksi.  Past Boad Director Pirkko Kiikka käsitteli puheessaan piirin monipuolista toimintaa ja lukuisia hyväntekeväisyysprojekteja.  Puhe kokonaisuudessaan on luettavissa tästä linkistä.

lea_asp        pirkko_kiikka

Konsertissa esiintyivät sellisti Seeli Toivio, pianisti Kiril Kozlovski ja oopperalaulaja Heikki Sassi, jotka esittivät klassista ja modernia suomalaista musiikkia.

church_in_ rock   pianist_cellist

cellist   singer

Konsertin tuotto käytetään kehitysmaiden tyttöjen koulutukseen ja Itämeren suojeluun.


Rally ja piirin vuosikokous Salossa 3. – 4.10.2015
 
Lauantain tulokahvien jälkeen kokoontuivat IW-naiset ympäri Suomea Hotelli Rikalan kokoustilaan Rallyn avajaisiin. Virallisten avajais- ja tervehdyspuheiden jälkeen paikallinen Leticia-kuoro valloitti sydämemme eläväisellä esityksellään. Lounaan jälkeen saimme tutustua kolmen naisyrittäjän tarinaan. Kuulimme ja näimme mediatutkimuksen yliopistolehtorin tutkimuksista (Katariina Kyrölä, Turun Yliopisto), kuvataiteilija/videotaiteilijan teoksista ja näyttelyistä (www.lottapiakallio.fi) sekä Nokian entisen prosessikehityspäällikön opiskelusta kultasepäksi ja oman firman perustamisesta (www.jarkusdesign.fi) Upeita naisia! Päiväohjelman lopuksi Hannele Karhunen kertoi IW- tapahtumista Pohjoismaissa, Euroopassa ja muissa maanosissa. Ennen pukeutumista iltaa varten oli vielä mahdollisuus nauttia baarimestarin kehittelemä IW-drinkki.

Illalla Wiurilan kartanossa kuulimme sen historiasta ja nautimme maukkaan aterian. Ruokalajien välillä saimme kuulla nuorten musisointia ja kokeilimme taukojumppaakin.

Sunnuntain aamunavauksen jälkeen Ritva-Liisa Hovi kertoi IW:n kansainvälisistä tehtävistä. Sen jälkeen muiden piirien edustajat siirtyivät eri tiloihin ja me jäimme pitämään vuosikokousta suureen saliin. Kokous saatiin vietyä läpi sovitussa ajassa, vaikka sen kulku sisälsi yllätyksiä ja kiihkeitäkin puheenvuoroja. Ongelmaksi on osoittautunut piirin rekisteröityminen ja sääntöjen epäselvyydet. Hallitus paneutuu ongelmien selvittelyyn ja ratkaisemiseen mahdollisimman hyvin. Toivomme saavamme apua lainoppineilta IW-sisarilta ja tarvittaessa ulkopuoliselta juristilta. Kun asia on valmisteltu, tuomme sen piirikokouksen päätettäväksi.

The Voice Kids -finalisti Niilo Turunen lauloi itsensä sydämiimme ennen Marja Kyrölän Rallyn päätöspuhetta. Monta kokemusta rikkaampana lähdimme kuka milläkin kulkuneuvolla kotia kohti. Kiitos Salon upeat IW-naiset.

20151003_104904 20151003_104032

20151004_131812 20151003_185520

20151003_113246  20151003_121001

Lea Asp
Piiri 142 ry:n puheenjohtaja

Lea


Kauden 2015-2016 aloitustilaisuus 20.8.2015

Piirin puheenjohtaja Lea Asp oli kutsunut klubien presidentit kauden aloitustilaisuuteen upeaan puutarhaansa. Nautimme kahvipöydän herkuista auringonpaisteessa kukkien keskellä.  Lea kävi läpi piirin toimintasuunnitelmaa ja kuulimme eri klubien omista tulevista ohjelmista.

142pressat1 142pressat2

142pressat3 142pressat5

142pressat4 142pressat6


Klubien presidentit ja tulevan kauden presidentit koolla Järvenpäässä

Ylimääräisen piirikokouksen jälkeen saimme kuulla esityksen Naisten pankin toiminnasta ja puheenjohtaja Elsi Torn luovutti tammikuisen konsertin tuoton käytettäväksi kehitysmaiden tyttöjen koulutukseen. BD Hannele Karhunen kertoi tärkeimmät terveiset Kööpenhaminan IIW-konferenssista. Klubien presidentit kertoivat ohjelmiensa kohokohdista ja puheenjohtaja kertoi tekemänsä kyselyn tuloksista: miten presidentit kokevat klubinsa toiminnan, miten haluaisivat sitä kehittää ja mitä klubit toivovat piiriltä. Oli myös kiitosten aika. Kolme kautta piirin sihteerinä toiminut Pirjo Salakka siirtää tehtävänsä seuraajalleen Helena Toivaselle. Puheenjohtajat Marja Tuhti, Raija Partanen ja Elsi Torn esittivät kukin lämpimät kiitokset Pirjolle, joka on todella antaumuksella ja upeasti hoitanut piirisihteerin tehtävää.

Jarvenpaa_16 Jarvenpaa_10

Jarvenpaa_11

Jarvenpaa_29 Jarvenpaa_15 Jarvenpaa_27


Piirin kevätretki 23.5.2015

Kun keväisenä lauantaina nousimme bussiin Helsingistä,  olivat piirimme pohjoisten klubien sisaret puolisoineen tehneet matkaa jo pari tuntia noutaen sisaria eri paikkakunnilta. Matka jatkui kohti Loppea ja Marskin Majaa herkullisia retkieväitä nauttien. Perillä Marski (näyttelijä Timo Närhinsalo) toivotti meidät tervetulleeksi käsisuudelmin ja tervetulomaljoin. Majassa hän kertoi sen kiehtovasta historiasta. Sen jälkeen siirryimme viereiseen ravintolaan, missä nautimme upean Marskin aterian. Aterian lopuksi suoritettiin piirin vitjojen vaihto. Sen jälkeen ajoimme Kartanoputiikki Punaiseen Tupaan, missä kuulimme sen historiasta. Taisipa siellä muutama asu ja asuste löytää onnellisen omistajan. Paluumatka sujui joutuisasti puheenjohtaja Elsi Tornin kertoessa Riihimäen historiasta. Kiitos, matka jää muistoihin monipuolisena, aurinkoisena ja iloisena.

Loppi_056 Loppi_043

Loppi_045 Loppi_062

Loppi_071 Loppi_036

Loppi_066 Loppi_091


Piirin vaalikokous 28.3.2015 Villa Kokkosessa

Kokoonnuimme harmaana lauantaiaamuna 28.3. Tuusulanjärven rannalla sijaitsevaan Villa Kokkoseen, joka on Alvar Aallon suunnittelema talo ystävälleen Joonas Kokkoselle. Jo eteisessä isäntäpariskunta toivotti meidät aurinkoisesti tervetulleeksi ja johdatti kahvipöydän ääreen. Kahvihetken jälkeen he kertoivat talon historiasta ja nykypäivästä ja esittivät valloittavan laulu- ja pianokimaran. Varsinaisen kokouksen aloitti piiripuheenjohtaja Elsi Torn muistuttamalla mieliimme Inner Wheelin perusperiaatteet: ystävyys, palvelualttius ja kansojen välinen yhteisymmärrys ja kannustamalla kaikkia toimintaan niiden innoittamana. Kansallisen neuvoston terveiset toi puheenjohtaja Marja Kyrölä. Hän myös kiinnitti past puheenjohtajan merkin Raija Partasen jakkuun ja Elsi Torn kiitti Raijaa hienosta työstä kaudella 2013-2014. Varsinaisten vaalikokousasioiden jälkeen nautimme salaattilounaan ja kahvin. Ennen kotiinlähtöä teimme vielä ostoksia talon putiikista ja piirin pöydästä.

20150328_112519  20150328_111312

20150328_vaalikokous20150328_110611


Inner Wheel -päivän konsertti Riihimäellä 11.1.2015

Talvenvalkean mäen laella seisova Riihimäen keskuskirkko oli ääriään myöten täynnä Inner Wheel -sisarien perheitä, ystäviä, tuttavia, sukulaisia ja paikkakuntalaisia. Hienojen taiteilijoiden tulkitsema tunnelmallinen musiikki vei kuulijat mukanaan sunnuntaipäivän rauhaan. Konsertin jälkeen seurakuntasali täyttyi iloisista tapaamisista, puheensorinasta ja kahvin tuoksusta. Kiitos puheenjohtajamme Elsi ja Riihimäki-Hausjärven -klubin sisaret, kiitos esiintyjät ja Riihimäen seurakunta. Kiitos teille kaikille, jotka tulitte mukaan.

20150111_Riihimäen konsertti 20150111_Keskuskirkko

20150111_esiintyjät 20150111_Tommi_Elsi

Konsertissa esiintyivät Tommi Hakala, baritoni, Ville Urponen, urkuri, Juha ja Laura Riihimäki, tenori ja sopraano – isä ja tytär.