Piirin 142 vuosikokous 24.9.2016 Suomenlinnassa

Iloinen puheensorina täytti Suomenlinnan kirkon kryptan ja piirin puheenjohtajan Riitta Nissisen leipomat korvapuustit maistuivat, kun piiri 142 aloitti vuosikokoustaan Suomenlinnan kirkon kryptassa.

vuosikokous2016_1

Kokouksen aluksi Riitta toivotti osanottajat tervetulleiksi lainaten IIW:n presidentin Oluyemisi Alatisen kirjoitusta, jossa hän avaa teemaansa Touch a Heart.  Presidentin kirjoituksen käännös on kokonaisuudessaan tämän sivun lopussa.

”Rakkaat Inner Wheel -ystävät

Tämän vuoden teema ”Touch a Heart” on otettu Inner Wheelin toisesta tavoitteesta ”rohkaista henkilökohtaisen palvelun ihanteita”.

Todellinen rikkautemme on siinä hyvässä, jota teemme maailmassa.

Ole hyvä itsellesi, pidä huolta ruumiistasi syömällä terveellisesti, se vaikuttaa suoraan sydämeesi.

Touch a Heart soveltuu suhteeseemme toisiin ihmisiin, eläimiin, kasveihin ja maapalloon. Se voi olla auttavan käden tarjoamista, oman vuoron kärsivällistä odottamista, puheluun vastaamista tai vastapalvelun tekemistä tai vaikkapa iloinen, hymyilevä vastaus toiselle. Voit koskettaa sydäntä kuuntelemalla, neuvon antaminen ei ole välttämätöntä, kärsivällinen kuuntelu toisen purkaessa sinulle sydäntään, se riittää!”

Virallisten kokousasioiden jälkeen Kansallisen Neuvoston presidentti Kaija Keijola toi meille terveisiä kansainvälisistä tapaamisista ja kertoi tulevista tapahtumista.

Piirillä 142 on ollut ilo emännöidä IIW:n presidentin Oluyemisi Alatisen Suomen vierailua syyskuun alussa.  PBD ja piirimme varapuheenjohtaja Hannele Karhunen sekä Ritva Jäättelä  Tapiolan klubista olivat rakentaneet presidentin viikon kestäneelle vierailulle monipuolisen ja mielenkiintoisen ohjelman, josta Hannele kertoi kokouksen osanottajille.

vuosikokous2016_7 vuosikokous2016_2 vuosikokous2016_3 vuosikokous2016_4 vuosikokous2016_5 vuosikokous2016_6

 

IIW:n presidentti Oluyemisi Alatisen kirjoituksen, jossa hän avaa teemaansa ”Touch a Heart”, vapaa suomennos

Teemasta virallinen suomennos ”Toimi sydämellä”

Rakkaat Inner Wheel -ystävät

Tämän vuoden teema ”Touch a Heart” on otettu Inner Wheelin toisesta tavoitteesta ”rohkaista henkilökohtaisen palvelun ihanteita”.

Touch a Heart, synnyttää ystävällisyyttä, kehottaa olemaan avokätinen ajan, rahan ja mahdollisuuksien käyttämisessä ja halussa auttaa. Todellinen rikkautemme on siinä hyvässä, jota teemme maailmassa. Ole hyvä maapallolle, kunnioita ajatusta maailmanlaajuisesta yhteisöstä, sitä, että pidämme toinen toisistamme huolta, huolehdimme turvallisuudesta, varmuudesta, mukavuudesta, hyvinvoinnista, kauneudesta ja rauhasta.

Ole hyvä itsellesi, pidä huolta ruumiistasi syömällä terveellisesti, se vaikuttaa suoraan sydämeesi. Käytä ystävällisiä sanoja, puhutut sanat ovat kuin särjetty kanamuna, et saa sitä enää ehjäksi, sanojasi et saa enää takaisin. Pidä huolta, että sanasi eivät haavoita sydäntäsi eivätkä ympärilläsi olevien ihmisten sydämiä.

Touch a Heart soveltuu suhteeseemme toisiin ihmisiin, eläimiin, kasveihin ja maapalloon. Se voi olla auttavan käden tarjoamista, oman vuoron kärsivällistä odottamista, puheluun vastaamista tai vastapalvelun tekemistä tai vaikkapa iloinen, hymyilevä vastaus toiselle. Voit koskettaa sydäntä kuuntelemalla, neuvon antaminen ei ole välttämätöntä, kärsivällinen kuuntelu toisen purkaessa sinulle sydäntään, se riittää! Taputus olalle, lämmin halaus, kun ei ole ketään toista antamassa arvostusta, voi antaa rohkeutta vuoren siirtämiseen. Silmänisku, joka kertoo: Sinä voit sen tehdä.

Touch a Heart, kosketat sydäntä tavalla, jolla kohtelet ympäristöäsi, puut ovat meidän keuhkomme, joet meidän verisuonemme, ne kaikki kuuluvat yhteen ja kaikki se, mitä teet ympäristöllesi, vaikuttaa lopulta sinuun itseesi. Ystävällisyys, jolla kohtelemme ympäristöämme, on kuin happi, jota hengitämme, se vaikuttaa meidän keuhkoissamme ja kuljettaa verta sydämeemme.

Voimme antaa myötätuntoa kun toimimme sydämellä, se on olennainen osa elämäämme. Ystävällisyytesi vastaanottajan hymy on voimakkaampi kokemus kuin sanat. Jotta omaksuisimme sydämellä toimimisen, meidän täytyy olla valmiita oppimaan uusia asioita ja tuntemaan uusia tunteita.

Touch a Heart, Toimi sydämellä, on enemmän kuin mielen filosofiaa, se on Hengen filosofiaa.

Oluyemisi Alatise
IIW Presidentti 2016/2017

Suomennos
Riitta Nissinen
Puheenjohtaja
Piiri 142