Piirin 142 kevätretki

Tilausbussimme oli keräillyt keväisenä mutta viileähkönä lauantaiaamuna IW-siskoja kolmostien varrelta, Kiasmalta ja Tapiolasta.

Ensimmäinen retkikohteemme oli Vitträsk-järven rannalla Kirkkonummella sijaitseva Kokous- ja kurssikeskus Hvittorp, joka on Espoon seurakuntayhtymän omistuksessa. Oppaamme kertoi meille Villa Hvittorpin tarinaa. Villan rakennutti alun perin yksityishuvilakseen v. 1904 oululainen apteekkari Robert Westerlund, joka perusti Helsinkiin Musiikki Westerlundin. Huvila on rakennettu Gesellius-Lindgren-Saarinen arkkitehtitoimiston suunnitelmien mukaan.

    

    

    

Seuraavaksi suuntasimme järven toiselle puolelle Hvitträskiin, Geselliuksen, Lindgrenin ja Saarisen ateljeekotiin, jota ympäröivät upeat maisemat ja kaunis luonto. Oppaan johdolla kiertelimme rakennuksessa ja kuulimme tarinoita talon entisistä asukkaista.

    

    

    

   

Matkalla lounaspaikkaamme Café Brunnsdaliin Kauklahteen Hannele Karhunen kertoi Espoon historiasta ja keskiaikaisesta Mankin kylästä.

Lounaan jälkeen oli vuorossa piirin vitjojen vaihto. Riitta Nissinen pujotti piirin puheenjohtajan vitjat Hannele Karhusen kaulaan. Heli Halste-Korpela aloittaa uutena varapuheenjohtajana ja Riitta jatkaa past puheenjohtajana. Kauden 2017-2018 muut piirihallituksen jäsenet ovat taloudenhoitaja Aila Blomster, piirisihteeri Helena Toivanen ja viestintävastaava Tarja Laurila.

    

Hannele kertoi piirin kauden 2017-2018 toimintasuunnitelmista. Paljon mielenkiintoista ohjelmaa on tiedossa tulevallakin kaudella.

Piiri huolehtii jäsenistään hyvin. Saimme kotiin viemisiksi kauklahtelaisen Emil Halmeen Leipomon ruisleivän, joka on leivottu yli 100 vuotta vanhaan taikinajuureen.