Piirin 142 kevätretki Tvärminneen

tvarminne200 tvarminne201

Aurinkoisena lauantaina 21.5. täysi bussillinen piirin 142 siskoja ja aveceja matkasivat kohti Hankoniemeä.   Poikkesimme iloisessa Inkoossa Westerby Gårdissa kahvitauolla ja poimimme mukaan oppaamme Irja Olkinuoran.  Irja kertoi meille matkan varrella paikallisesta historiasta ja nähtävyyksistä sekä lausui väliin muutaman runon.

Pääkohteemme oli Tvärminnessä sijaitseva Helsingin yliopiston eläintieteellinen asema, jonka johtaja Marko Reinikainen esitteli meille yksikön toimintaa.  Yksikkö toimii biologisten tieteiden kenttäopetuksen ja tutkimuksen tukikohtana.  Painoalueita ovat vähäsuolaiset rannikkovedet ja niiden eliömaailma sekä saariston eliöyhteisöt.  Syksyisin ja talvisin asemalla järjestetään myös lukuisia muiden alojen kursseja, työkokouksia ja seminaareja.

Paluumatkalla teimme kiertoajelun Irja-oppaan johdolla Tammisaaren viehättävässä puutalokaupungissa ja ihailimme hyvin hoidettuja pihoja ja kaunista merimaisemaa.

Palasimme kotiin taas kerran monta kokemusta rikkaampana.  Samana päivänä Suomi oli selvittänyt tiensä MM-jääkiekon loppuotteluun.  Voisiko päivä parempi olla!

Westerby Gård, Inkoo

tvarminne100    tvrminne102

tvarminne103   tvarminne101

Helsingin yliopiston eläintieteellinen tutkimusasema, Tvärminne

tvarminne300    tvarminne301

Tammisaari

tvarminne400