Nurmijärven klubilta merkittävä lahjoitus

Nurmijärven klubin lahjoituksista kerrottiin mm. Nurmijärven Uutisissa 18.7.2020:

Nurmijärven Inner Wheel -klubi ry on tehnyt merkittävän lahjoituksen.

           

Klubi lahjoitti viime joulukuussa Nurmijärven kirkossa järjestetyn Pepe Willbergin joulukonsertin tuoton, 10 000 euroa, Koulutus Elämään Säätiölle.

Lahjoituksen otti tässä kuussa vastaan säätiön toiminnanjohtaja Sami Teikko.  Teikon mukaan lahjoitus käytetään lasten ja nuorten koulutukseen Nurmijärvellä.  Tämän summan myötä voidaan edelleen lisätä yhteistyökouluja Nurmijärvellä, tiedotteessa kerrotaan.

Koulutus Elämään Säätiö kertoo verkkosivuillaan toteuttavansa 3–13-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua laaja-alaista terveyskasvatusohjelmaa, jonka keskeisiä osa-alueita ovat terveelliset elämäntavat ja ehkäisevä päihdetyö. Opetustilaisuudet järjestetään kouluissa kerran vuodessa toistuvina tapahtumina.

Koulutus Elämään -opetusohjelman tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveitä elämäntapoja sekä ehkäistä päihteiden väärinkäyttöä.

Tällä hetkellä Koulutus Elämään Säätiön yhteistyökouluja on Nurmijärvellä on 11 sekä lisäksi kaksi päiväkotia.Säätiö vierailee suurimmassa osassa kouluista säännöllisesti vuosittain. Nyt on jo sovittuna kaksi uutta koulua syksyn vierailuaikatauluihin. Lisäksi sopimustyön alla on ottaa mukaan myös muutamia uusia päiväkoteja alueelta.

Kevään poikkeustilanne vaikutti myös Koulutus Elämään -vierailuihin, kun koronan myötä koulut suljettiin ja oppilaat siirtyivät etäopetukseen.

Säätiön opettajat muokkasivat opetusta kuitenkin etäyhteyksin toteuttavaksi ja näin tavoitettiin suuri määrä lapsia koronasta huolimatta. Myös Nurmijärveltä osallistui etätunneille joitakin luokkia.

Yhteistyö Nurmijärellä on jatkunut Koulutus Elämään Säätiön kanssa jo lähes 20 vuotta eri yhteisöjen tuella.

INNER Wheel -klubi lahjoitti myös pienehköjä summia Nurmijärven seurakunnan diakoniatyön ja Nurmijärven Rotareiden nuorisovaihdon hyväksi. Lisäksi klubi antoi Kivenpuiston, Uotilan ja Valkjärven kouluille kullekin kaksi stipendiä.

Klubin jäsenen Pirkko Kiikan hankkimia kasvomaskeja lahjoitettiin puolestaan 200 kappaletta jaettavaksi Nurmijärven K-Supermarketin ruokakasseihin.

Klubi osallistui keväällä myös desinfektioaineiden lahjoitukseen Keusotelle.

Klubin viimeisimmässä kokouksessa jaettiin myös kunnianosoitus. Nurmijärven Rotary -presidentti Olli Suominen ja Inner Wheel -presidentti Raija Lampiselkä luovuttivat Paul Harris Fellow -merkin ja kunniakirjan Tarja Lausvaaralle aktiivisesta ja merkittävästä työstä Inner Wheel -järjestössä yli 20 vuoden ajan.

INNER Wheel on kansainvälinen ystävyys- ja palvelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää aitoa ystävyyttä, palvelemisen ihannetta ja kansainvälistä yhteisymmärrystä.

Nurmijärven Inner Wheel -klubi ry:n toiminta alkoi Rotary-naisina tammikuussa 1972. Klubi hyväksyttiin mukaan kansainväliseen Inner Wheel -järjestöön marraskuussa 1972.